Glas javnosti 27.04.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

I kod nas je katastrofa

Gledam ove razne katastrofe u svijetu. Ja idem puno u prirodu, pa sad kad vidim što se događa u toj mojoj prirodi, bilo polje, šuma, potok nije važno. Trebate vidjeti što se događa na bivšem vojnom poligonu. Tamo je dovoženo oko pet stotina kamiona (brojkom 500) svega, šute, crijepa, azbesta, staklene vune, plastike...
Iza prehrane imamo tzv. socijalne probleme, to su mladi ljudi, zdravi, a neće raditi. Uništavaju šume, polja a pomoć ide za pijaču. Znate sada imamo novi rudnik u Međimurju, već je otvoren ilegalno mjesec dana. To vam je ispod groblja, bivša streljana JNA, tu se kopa streljivo koje su tu ostavili razni vojnici od Austro-ugarske, Mađarske pa sve do naših dana. Bilo bi dobro i o tome napraviti jednu reportažu.
Upitao bih gospona Zorčeca, direktora Međimurskih voda, zašto je za svog dugog mandata uništio sve vode, bare, grabe, močvare, a time i biljni močvarni prehrambeni lanac žaba, roda itd. Imate stalnu rubriku zaštita bilja.
Riječ dvije i o vikendašima. Ti ljudi imaju svoje motorne prskalice, dođu doma, u rezervoaru im ostane nekoliko litara otrova i ajde to potrošiti. Nije važno što metar dalje postoji susjedova salata. Prskaju sve, pa i tuđi vrt.
D.D., Čakovec

Izvor: 2922