Sport 18.05.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Od prašume do prekrasnog ribnjaka!

Na inicijativu nekoliko strastvenih ribiča te ljubitelja prirode na čelu s Gordanom i Nenadom Novakom te Josipom Toplekom i s obzirom da ima u mjestu veliki broj ribiča koji su razasuti po susjednim, društvima 11. listopada prošle godine osnovano je ŠRD “Sunčanica” Pribislavec. Tako je za predsjednika društva izabran Gordan Novak, dopredsjednik je Rudolf Makar, tajnik Saša Pongračić, blagajnik Zoran Juričan dok upravni odbor broji 9 članova. Ova najmlađa udruga primjerom je pokazala da se satima dobrovoljnog rada, zajedništvom i složnim djelovanjem, kojeg je na žalost kod nas sve manje, u rekordnom roku mogu premostiti i najteži zadaci.
Naime, nakon osnivanja i kada su dobili “zeleno svijetlo” da si mogu za svoje potrebe urediti devastirani, zapušteni ribnjak prionuli su danonoćnom radu. U tome su veliku pomoć imali od sponzora “Varga iskopi” i Rajka Grkavca koji su im priskočili u pomoć mehanizacijom. Danas je ribnjak oaza mira i ljepote i mjesni je ukras. On se nalazi na ulazu u mjestu iz pravca Belice, na zemljištu koje je pred tridesetak godina INA koristila za istraživačke radove, a do nedavno su ga koristile pojedine udruge za svoje potrebe, ali bez namjere da ga urede premda je predstavljao veliko ruglo, da bi danas bio najljepši dio sela.
Načelnica općine Pribislavec Višnja Ivačić presretna je što je ova mlada udruga ovako lijepo uredila ribnjak, te nam rekla:
- Ova udruga zaslužuje čestitke i kada bi sve udruge uložile toliko dobrovoljnog rada Pribislavec bismo imali u cvijetnjaku. U dugoročno razmišljanje planiramo da s udrugom napravimo eko etno selo s trim stazom i šetnicom kojom bismo povezali ostali dio mjesta.
Danas udruga broji 70 članova a započela je s 15 dok je dosad prodano 42 godišnjih ribičkih članskih karti. Također, priređena su na ribnjaku i zajednička druženja i to uskrsna vuzmenka dok je organizirana prvomajska veselica uz fantastičan grah. Ova najmlađa udruga može se pohvaliti da je ujedinila 5 udruga iz mjesta na zajedničkom prednovogodišnjem druženju što dosad nikome nije uspjelo i što je dokaz da se sve može kada se hoće. Na kraju treba posebno naglasiti da je ŠRD “Sunčanica” Pribislavec kandidirana za Javni natječaj Hrvatske elektroprivrede d.d. za dodjelu donacija u 2011. godini i vjerujemo da će ga dobiti jer su si ga svojim uzornim djelovanjem i radom zaslužili.
Tekst i foto
Zlatko Premuš

Izvor: 2925