Glas javnosti 25.05.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Još uvijek čekam odgovor!

Ako se nekom obratiš pismeno-pismom, naročito malim bogovima, odgovor nikad nećeš dobiti. Možeš pisati bilo kojoj instituciji u ovoj državi, bilo kojoj lokalnoj organizaciji ili d.d. društvu, bilo kome drugome, ali nema tog boga da ti oni odgovore. Iz takvog njihovog postupka - neodgovaranjem na pisma građana - vidi se kakav je odnos prema građanima i onih koji vode i koji su vlasnici ili suvlasnici malih ili malo većih komunalnih poduzeća kakva se nalaze i u našem gradu.
   Još 13. travnja ove godine pisao sam GKP Čakom d.o.o.-u, s molbom da mi odgovori, s kojim je pravom i s kojim razlogom prisvojio šest parkirnih mjesta sa sjeverne strane, uz zgradu Doma za starije i nemoćne osobe pokraj tržnice i proglasio ih S-zonom, tako da nema mjesta za automobile ljudi koji dođu posjetiti neke od 130 osoba koja žive u tom domu.
Čudi me da je uprava Doma to dopustila, ali veliko je i pitanje, dali su uopće pitali upravu Doma o prisvajanju tih šest mjesta. Tako sam ja, misleći da su za posjetioce Doma, jednog dana ostavio osobni automobil na jednom od tih parkirnih mjesta i kada sam došao po auto, našao sam uplatnicu na 60 kuna, s obrazloženjem da sam parkirao na javnom parkiralištu bez pravovaljane parkirne karte. A iznos je za cjelodnevno parkiranje, tako je barem pisalo na listiću koji mi je također ostavljen na vjetrobranskom staklu.
   Na tom listiću piše također da je uplatnica za cjelodnevno parkiranje stavljena uz suglasnost Upravnog odjela za komunalno redarstvo. Ako je to tako, znaći da ni komunalno redarstvo nema sluha za posjetioce Doma za starije i nemoćne. A i oni su također uglavnom stariji ljudi, među kojima ima i slabo pokretnih pa bi im parkiranje osobnog automobila na tom mjestu omogućilo znatno lakši pristup prostorima Doma.
   U tom sam pismu pitao i neke druge stvari, ali nije potrebno da ih ovdje ponavljam. Najvažnije bi mi bilo da mi odgovore kojim su pravom i zašto sa sjeverne strane toga Doma šest parkirnih mjesta proglašeno S–zonom. S obzirom na to da vjerojatno nikad neću dobiti pismeni odgovor, iako se spremamo u Evropsku uniju, u kojoj neke stvari idu malo drugačije, nadam se da će odgovoriti barem u ovim novinama, bude li ovo pismo objavljeno.
   Ako se ne varam, ili ako sam ispravno upoznat, uz svaku stambenu zgradu moralo bi biti onoliko parkirnih mjesta koja se ne naplaćuju, koliko je stanova u zgradi. Također, kod svake obiteljske kuće na glavnom kolnom ulazu parkirani su osobni automobili vlasnika, što se također ne naplaćuje. To je u redu, jer kako bi to bilo da i te prostore proglase parkirnom zonom ili S-zonom. Zašto je onda to učinjeno s parkiralištem iza Doma sa sjeverne strane, za starije i nemoćne osobe? Oni tamo žive. to je njihov dom, i oni bi trebali imati pravo na koje slobodno parkirno mjesto koje se ne naplaćuje! Taj Dom za nemoćne, ipak je nešto drugo od Općinskih, Županijskih ili državnih zgrada u kojima se nalaze uredi, i kod kojih se parkirna mjesta naplaćuju što je potpuno u redu.
I.T., Čakovec

Izvor: 2926