Glas javnosti 01.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

HSLS samostalno na izbore

Hrvatska socijalno-liberalna stranka, prva politička stranka osnovana u osvit nove hrvatske države, u ovih je 22 godina proživljavala brojne uspone i padove, tražeći, ali i našavši svoje mjesto na hrvatskoj političkoj pozornici.
 U svojim smo se počecima zalagali za politički pluralizam, neposredne izbore, podjelu vlasti i nezavisnost sudstva, slobodno robno tržište, kao i slobodu na tržištu rada i kapitala. Neki od tih ciljeva su ostvareni- parlamentarnu demokraciju, neposredne izbore, no pred nama je još veliki posao, kako bismo stvorili zaista demokratsku, pravno uređenu i socijalno pravednu državu.
 HSLS vidi Hrvatsku i Međimurje kao područje znanja i rada, decentraliziranu i s malim, ali učinkovitim administrativnim aparatima i proračunom te efikasnim i neovisnim pravosuđem, koje je jedan od temeljnih uvjeta za gospodarski rast, ostvarenje socijalne države i ostvarenje zakonom zajamčenih prava građana.
Stoga će HSLS na predstojeće parlamentarne izbore izaći samostalno, jer je Hrvatskoj potrebna građanska, umjerena opcija, jednako udaljena i od desnog i od lijevog političkog pola. Samostalnu državu, ali ni slobodu, demokraciju i vrijednosti civilnog društva nitko nam nije poklonio i nužna nam je liberalna opcija, kao balans u politički bipolariziranom društvu.
Predsjednik HSLS-a Međimurske županije
Josip Grivec

Izvor: 2927