Glas javnosti 08.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Kandidiram se za načelnika 2013. godine

AUGUST NOVINŠČAK O KANALIZACIJI U OPĆINI SV. MARTIN NA MURI

Ne da sadašnji načelnik Franjo Makovec nije dobar načelnik - naprotiv, zaslužan je za mnoge lijepe stvari u općini ali se istrošio. Da se poslužim nogometnim riječnikom: “Naš navalni igrač bio je prošlih godina nezamjenjiv, svojim zalaganjem i golovima ‘nosio’ je cijelu momčad ali ove godine ne ide mu više”, ne možeš ga pokrenuti, uljenio se - treba ga zamijeniti. Tako je i u općini.
Mi ne možemo više odlagati kanalizaciju u našem okruženju. Mi u gornjem Međimurju još uvijek razmišljamo naopačke - kao da je vikendica u vinogradu važnija stvar od kanalizacije koja vapi sve do neba. Sad je vrijeme da se odužimo mlađim generacijama za takav mentalitet kojega smo prenesli na njih. Ulazimo u Europsku uniju a nemamo kanalizaciju. Iskoristimo sadašnji trenutak i izaberimo načelnika 2013. godine koji u glavi ništa drugo neće imati osim kanalizaciju.
Ja sam pravi čovjek za to. U Njemačkoj sam radio preko 35 godina. Vraćam se u svoj kraj, među vas dragi žitelji općine Sv. Martin na Muri. Znam kako se novcima barata ako se želi doći do nečega. Vjerujte mi: “Peneze” treba skupa držati, a ne rastepati ih, sad za ovo putovanje, sad za ono itd. itd. Svake 4 godine bira se načelnik. Kada to vrijeme prođe opet ne možete “odbirati” tj. odbaciti. Ja ću svoje napraviti. Mlađe generacije bit će mi zahvalne. God. 2013. je pred vratima. Ako ste protiv kanalizacije nemojte me birati.
Još nešto imam na duši. Dobro bi bilo nogometni klub uvesti u drugu hrvatsku nogometnu ligu - mislim na Polet. Svojim protivnicima, protukandidatima poručujem: “Nezavisni sam kandidat ali pošten i zbog toga doći ću, vidjet ću i pobijedit ću.” Tako mi pomogao Bog.
August Novinščak, München

Izvor: 2928