Sport 08.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

FINALE MEĐIMURSKOG KUPA: Pobjednici Dinamo Palovec i Graničar Kotoriba

S E N I O R I
DINAMO (P) - GRANIČAR (K) 2:0
Čakovec - SRC Mladost. Gledatelja: 800. Sudac: Dumančić (Čakovec). Strijelci: 1:0 Mihalović (4), 2:0 Ružić (81).
DINAMO: Rebernik, Janković (53. Marčec), Križaić, Jančec, Halić, Dominić, Lovrenčić, D. Žulić (56. Klekar), Štampar, Mihalović (87. M. Žulić), Ružić. Trener: Ivan Dominić
GRANIČAR: Tropšek, Radmanić, Horvat (46. Habuš), Gorupić, Matulin (69. Zvošec), Fundak, Paveli, Hertelendi, Nađ, F. Kos, V. Kos. Trener: Branko Lipić
Velik broj gledatelja prisustvovao je zanimljivom susretu poslije kojeg su se opravdano veselili igrači Dinama Palovec. Iako je prema događanjima na terenu moglo rezultatski drugačije završiti. Dinamo je rano došao u vodstvo, Marko Mihalović je iskoristio grešku obrane Graničara na sredini terena, sam se sjurio prema Tropšeku i rutinirano ga savladao. Mogao je u 8. Križaiać postići i drugi pogodak zamalo je bio neprecizan u završnici, iza toga inicijativa igrača iz Kotoribe i neiskorištene prilike V. Kosa i Pavele u 17. minuti. U jeku inicijative Kotoripčana u 27. minuti Janković je bio u prilici povećati vodstvo Dinama, s 5-6 metara udarcem glavom pucao je iz povoljne pozicije preko gola. U drugom poluvremenu i dalje više inicijative igrača Graničara, u 50. minuti Rebernik je dobro intervenirao kada je u prilici bio V. Kos. Igrači Dinama orijentirali su se na obranu i brze kontre što im se isplatilo u završnici susreta, u 81. minuti. Petar Ružić je nakon jedne brze akcije bio spretan i precizan čime je riješio pitanje pobjednika susreta. U samoj završnici Vilim Kos je bio u prilici smanjiti ishod, pogodio je međutim iz povoljne pozicije stativu pa je slavlje “dinamovaca” i njihovih navijača moglo početi. Nastavilo se nakon što im je predsjednik MNS-a Mato Kljajić predao pehar i medalje, te po povratku u Palovec.
Dinamo je pobjedom osigurao nastup u pretkolu završnice Kupa HNS-a što je velik uspjeh kluba, dok su u Graničaru s pravom nezadovoljni, mogli su postići prema događanjima na terenu bolji rezultat.

J U N I O R I
GRANIČAR (K) - MLADOST (I) 1:1 - 8:7
Čakovec - SRC Mladost. Gledatelja: 400. Sudac: Turk (Zebanec). Strijelci: 0:1 Fučko (24), 1:1 V. Ujlaki (41). Iz jedanaesteraca: 1:2 Vuk, 2:2 Matotek, 2:3 Žvorc, M. Ujlaki - Patafta brani, 2:4 Lovrenčić, 3:4 V. Ujlaki, 3:5 Krištofić, 4:5 Kranjec, Barlović promašaj, 5:5 Fundak, 5:6 Talan, 6:6 Dravec, 6:7 A. Novak, 7:7 Beliga, N. Novak Kalinić brani, 8:7 Trojko.
GRANIČAR: Kalinić, Radmanić (64. Horvat), Kranjec, Beliga, Dravec, Mikulan (69. Fundak), V, Ujlaki, M. Ujlaki, Matotek, Tilošanec. Trener: Damir Ujlaki
MLADOST: Patafta, Talan, Krištofić, Lovrenčić, Klinec, Žvorc, Fučko (51. Barlović), Frančić (78. Višnjić), N. Novak, A. Novak, Vuk. Trener: Josip Modlic
O pobjedniku međimurskog juniorskog kupa odlučivali su udarci s 11 metara, u regularnom tijeku utakmice bilo je 1:1. Prema događanjima na terenu bliže pobjedi bili su juniori Graničara. Iako su igrači Mladosti došli u vodstvo nakon što je Fučko dobro izveo slobodni udarac, krajem poluvremena Vinko Ujlaki je poravnao rezultat. U drugom poluvremenu više inicijative imali su Kotoripčani, prilike za vodeći pogodak nisu iskoristili V. Ujlaki u 75. i Matotek u 83. minuti, oba je puta Patafta dobro reagirao. U izvođenju udaraca s 11 metara sretniji i spretniji bili su igrači Graničara iako su ‘mladostaši’ imali vodstvo 5:3. Pobjednički pehar i medalje sudionicima finala predao je dopredsjednik MNS-a Nenad Marčec.
Josip FREILER
Snimio Zlatko Premuš

IZJAVE TRENERA

Nakon utakmice treneri obaju sastava okupljenim su novinarima rekli:
• Branko Lipić (“Graničar”): - Već ulaskom u finale smo napravili puno, veliki korak. Bili smo nadmoćni. Igrali smo svih 90 minuta na jedan gol, međutim nismo našli rješenja za bunker Palovčana. Oni su naprosto zabetonirali autobus pred svojim vratima. Imali smo nekoliko lijepih prigoda koje nismo iskoristili, ali ako ćete pogledati snimku utakmice sasvim jasno ćete vidjeti da nam je sudac propustio dosuditi 2 kaznena udarca. No nije to samo „penal“ jer kada se brane rukom nezaštićena vrata, onda je to i crveni karton. Tako da slobodnu mogu reći da su u utakmici presudnu ulogu imali i suci. Na papiru ste bili favoriti?- bilo je novinarsko pitanje.- Ako se gleda prvenstvena ljestvica, onda da. No, pogledamo li zadnja dva kola onda je to sasvim drugačije. U ta dva kola imamo velikih problema, Tropšek nam je branio ozlijeđen, Boris Čižmešija nije mogao nastupiti, prije same utakmice od nastupa je zbog povrede odustao i Damir Matotek. Unatoč tomu ja sam zadovoljan, no jednostavno nismo mogli zabiti pogodak.
• Ivan Dominić (“Dinamo”): - Bila je to igra kakvu sam očekivao. Gosti su imali više od igre, no mi smo imali „palovsko srce“. Ja se divim mojim mladićima, čestitam im od srca, a divim se našoj vjernoj publici koja nas je bodrila čitavo vrijeme. Mislim da smo zasluženo pobijedili jer smo tu pobjedu više željeli premda sam se bojao te utakmice, no znao sam da moji mladići s takvim srcem mogu svladati svaku prepreku - rekao je Dominić. O svom isključenju s klupe, na kojoj doduše nije niti sjedio, rekao je kako suci nisu zato krivi. On je pogriješio, kako griješe i svi. Ovim putem javno im se ispričao.
Mladen Grubić

Izvor: 2928