Glas javnosti 08.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Ostalo je naša briga!

NA VAMA JE SAMO DA UMRETE

Svaki dan u naše domove stižu različite reklame: za živežne namirnice, uređenja doma i druge, kojima nam žele poboljšati ili uljepšati život. No neki dan nas je vlasnik poduzeća “Pogrebne usluge” Dodlek iz Miklavca zasuo letcima koje nitko ne želi.
Prije kratkog vremena moja se majka vratila iz bolnice. Da bih joj povratak kući učinila što udobnijim smjestila sam je s kolicima u dvorište, da se što bolje osjeća u svom domu. Kad sam je išla pogledati i vidjeti kako je, našla sam u njezinim kolicima utaknut letak spomenutog Dodleka, kojim nas obavještava što nam je činiti ako nam netko umre.
Zadrhtale su mi ruke i osjetila sam snažan grč u želucu i pri srcu. Osjećala sam kao da nam je došao reći da jedva čeka da mama umre i da se on dalje pobrine za nju. Pa zar to nije sramotno, gosp. Dodlek??
Vjerujte svi znamo što nam je činiti kad se u kući dogodi smrt. Znamo i da u našem kraju ima više takvih poduzeća koja pružaju utjehu i uslugu prigodom ispraćaja naših milih i dragih na vječni počinak. Znamo da ima i takvih slučajeva gdje čovjek na samrti izrazi želju tko će ga odvesti do vječnog počivališta.
Zato gospodine Dodlek prepustite to nama, da sami odaberemo tko će biti taj. Znajte, da ćemo bez nagovora sa strane, odabrati tko će nam pošteno, dobro, na vrijeme i dostojanstveno obaviti taj posao.
Čitateljica iz Sivice

Izvor: 2928