Gradovi i općine 08.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

SRAMOTA U MURSKOM SREDIŠĆU: Ružne nadstrešnice ostaju!

Poduzetnik Antun Črešnjovec pristao je za list MEĐIMURJE, ali bez fotografiranja, izjasniti se o nadstrešnicama u Istarskom naselju koje su izazvale niz prijepora u Gradu, prije svega zbog činjenice da su za većinu građana vizualno potpuno promašene, ali i zbog činjenice da se Gradsko vijeće Murskog Središća osjetilo izigranim. Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Leček na jednoj od sjednica Vijeća rekao je da je Vijeće prevareno jer je izgrađeno nešto što je zapravo trebalo sasvim drugačije izgledati. Protiv nadstrešnica koje im zatvaraju pogled na glavnu cestu su i stanari donjih etaža objekata u Istarskom naselju, ali, zanimljivo, kada se o tome javno treba očitovati, odgovor je: “Ne bih ja o tome, vi to napišite”... Nakon sjednice Vijeća, Grad je na adresu gospodina Črešnjovca uputio dopis kojim ga poziva da se izjasni o spornim nadstrešnicama, međutim, investitor se nije odazvao da u Gradu da svoje očitovanje niti se pisano očitovao o predmetu. Pojašnjenje zašto ignorira dopis iz Grada vrlo je jednostavno:
- U Gradu sve znaju i imaju sve papire. Zašto bih nešto dodatno trebao objašnjavati, ja imam svu potrebnu dokumentaciju. Dobili smo ovu parcelu od Grada na 99 godina, napravili smo parkiralište i tada su svi bili zadovoljni, pa i oni koji su pisali predstavku Gradu, jer su se lijepo mogli parkirati ispred svojih prostora. Mi smo o svom trošku, kao što smo se i obvezali, uredili parkirališta. Ponavljam, ja imam sve papire jer sam znao da će se nešto “izroditi” i nisam htio početi raditi bilo što dok nisam dobio građevinsku dozvolu. Nadzorni inženjer napravio je uvid, dobili smo uporabnu dozvolu i to je to. To što nadstrešnice ne izgledaju onako kako je to bilo u prvoj verziji koja je cirkulirala na gradskom vijeću, stvar je cijene jer nam je ona varijanta bila jednostavno preskupa i nije točno da sam se ja obvezao da će nadstrešnice izgledati onako. Bio je to samo jedan od prijedloga, objasnio je Antun Črešnjovec, umoran od stalnih prigovora oko nadstrešnica. Onima koji misle da je urađeno nešto mimo propisa i zakona, Črešnjovec poručuje da se za to obrate “pravnoj državi”.
Stalnom pritisku da “nešto poduzmemo” po pitanju nadstrešnica izloženi smo i mi novinari – ukazali smo na probleme, prozvali one u Gradu za koje mislimo da su zapravo krivi, gradska vlast uporno izbjegava jasan odgovor što će i hoće li nešto konkretno poduzeti, a oni stanari koji se najviše bune protiv nadstrešnica, kada treba stati pred fotoaparat, “ne bi se šteli mešati”.

V.Trstenjak

Izvor: 2928