Glas javnosti 08.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Stvarno, zašto je Darko Horvat dobio Nagradu "Zrinski"?

Općinska organizacija Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati Donje Dubrave dostavila je Upit na okolnosti prijedloga kandidata Darka Horvata za prestižnu županijsku nagradu Zrinski županu Ivanu Perhoču i predsjedniku Skupštine Petru Novačkom, na koji nismo dobili odgovor. Kako se i dalje veliki broj žitelja iz donjeg Međimurja zgraža dodjeljivanjem nagrade Horvatu, zato želimo da tekst i naš upit od 29. ožujka objavite u vašim i našim novinama.
»Vijećnici Općinskog vijeća Općine Donja Dubrava, Općinski načelnik i zamjenik općinskog načelnika iz redova HNS-a, potaknuti zgražanjem većine mještana Donje Dubrave i donjeg Međimurja, na prijedlog da Darko Horvat dobije prestižnu nagradu Zrinski dostavljaju Upit na okolnosti prijedloga.
Naime, Darko Horvat nije predlagan iz niti jedne organizacije Donje Dubrave, pa je upitno tko ga je i zašto predložio.
Kako Dobravčani znamo da u obrtništvu nije napravio ništa dobro, i to:
- dolaskom u politiku ukinuo je dotacije za Obrtnički sajam u Donjoj Dubravi, kako za potporu dolaska srednjih škola tako i za organizatora i izlagače, pa je sajam morao biti ukinut,
- kao Polančecov čovjek, bez obrtničkog iskustva - čak i u obitelji nitko nije bio obrtnik - postaje ravnatelj uprave za obrt te omogućava dobivanje nepovratnih sredstava svojim stranačkim istomišljenicima koji za ta sredstva kupuju automobile, glisere, postavljaju tlakovce, uređuju fasade te uređuju hobi objekte, no ne zapošljava se niti jedna osoba.
Da li je možda nagrada Zrinski za nepotizam Darka Horvata, jer Darko Horvat je zaposlio suprugu Sanju tekstilne struke u FINI i to kada je s pols otjerano nekoliko stručno profiliranih radnica.
Kada se sagleda Darko Horvat nije napravio ništa osobno za dobrobit neke sredine, već je samo novac poreznih obveznika usmjeravao prema privatnim interesima - koji ga možda zato sada i predlažu. Da li će zbog toga završiti kao njegovi politički mentori Damir Polančec - optuženik, ili Ivo Sanader zatvorenik nije upitno. Kad se vlast promjeni sve će izaći na vidjelo, ali što će onda bivi vaš komentar kome ste dodijelili prestižnu nagradu slavne Županije i obitelji Zrinski«
Rudolf Lisjak, predsjednik Općinske organizacije HNS-a Donje Dubrave

Izvor: 2928