Glas javnosti 08.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Žena išamarala tuđe dijete (2.): Nisam jer sam je promašila!

U ovo današnje vrijeme sve već postaje užas i katastrofa. Tako i nepromišljene i lažne izjave i rečenice “gosp.” Srnec koje je pisala u medijima i na društvenoj mreži Facebook upućene meni potaknule su me da se obratim javnosti. “Gosp.” Srnec je zgrožena nad činom koji se dogodio između njene kćeri i mene u ponedjeljak, 23. svibnja u večernjim satima na rukometnom igralištu u Vratišincu.
Ali ja sam još više zgrožena njenim obraćanjem medijima u kojima više mene pljuje, vrijeđa i ponižava od događaja vlastite kćeri. Po njenim tvrdnjama očito ni sama nezna što joj se točno dogodilo s kćeri, jer su njene tvrdnje svaki put drugačije, tj. jednom joj je kćer brutalno pretučena, pa je isprebijena, išamarana i na kraju izudarana. Očito se “gosp.” Srnec nije mogla dogovoriti sama sa sobom na koji način joj je stradala kćer.
Tim izjavama zbunila je i mene koja sam optužena za napad i nasilje a i cijelo selo Vratišinec. Po njenim zaključcima zapravo nit neznamo u kakvom je zdravstvenom stanju njena kćer, ali zato znamo da je “napadnuta” Lara već drugi dan mogla doći u školu i to bez ovratnika, za vikend ići na vatrogasno natjecanje i po igralištu se ljuljati.
Po meni i mišljenjima mnogih u selu ona nije bila toliko ozljeđena kako tvrdi njezina majka. Ali naša mišljenja su nevažna za nekoga poput obitelji Srnec. Larin otac kaže kako se Lara ne usudi izaći van igrati i da stalno sjedi za računalom što baš i nije točno jer je to već i dokazala. To za mene nije strah nego gluma.
A što se tiče samog incidenta koji se zbio između mene i Lare mogu reći da ni tu nisu istinite tvrdnje Larine majke i same Lare, jer se u to vrijeme ona nije ni igrala ni družila s kolegicama na igralištu kako je izjavila. Na igralištu sam u to vrijeme bila ja sa svojom bebom, suprugom i dvojicom susjeda, kad je došla ona s prijateljicama i počela je s provociranjem, podsmjehivanjem i pregovaranjem sa starijim osobama, tj. samnom i Matijom Kraljić. Na što sam ja pukla i ošamarila je ali ne po licu jer sam promašila, k tome “bolu” ona je imala još snage trčati kući. To je sve skupa malo prečudno. Ali očito da joj je to bila i namjera pa da se mene prikaže kao nasilnicu, kao što su me i prikazali. Ali nije mi jasno kako netko može imati izgrebano tijelo, crvenila i ogrebotine od jednog zamaha rukom? Dijete drago ti sebe nebi ni prepoznala od 7 šamarčina - kako si izjavila, a i bila bi u drugačijem zdravstvenom stanju. Ništa se nemože dogoditi bez razloga, pa ni taj incident. Znači da je povoda bilo.
Žao mi je i nisam morala tako reagirati ali kad te balavica od 12 godina tako isprovocira jednostavno moraš puknuti. Lara je premlada i prebalava da bi se mogla tako razgovarati sa starijim osobama, a k tome je problematična i u školi i u okolini. Ali nemože biti bolja od roditelja kad su oni sami takvi, pogotovo Larina majka koja je to dokazala svojim “bogatim” rječnikom, tj. vrijeđanjem, poniženjem i pljuvanjem po meni. “Gosp.” Srnec očito nije došla po incidentu na igralište s razlogom da me pita što se dogodilo s njenom kćeri nego s namjerom da mene i mog supruga izvrijeđa kao “cigane” kao što je to i učinila, a pri tom vrijeđanju su bili prisutni i naši svjedoci koji mogu to i potvrditi.
Za “gosp.” Srnec ja sam: seljakuša, seljanka, bez pameti i ponašanja, s kokošjim mozgom, glupača, pričam barbarskim jezikom, imam dječja kolica za 100 kn, nemam to što ima ona i nikad neću imati, vozim litrenu pivu u kolicama, na igralište se idem naslađivati i cugati alkohol. Ženo božja, prije nego ideš nekoga vrijeđati pogledaj sebe i svoj financijski status. Ja sam dokazala da sam seljanka i da ne konzumiram niti cugam alkohol, a ti glumiš gospođu koja nisi niti ne možeš biti s takvim ponašanjem.
Zato obitelji Srnec poručujem da i dalje idem s bebom na igralište i ići ću jer imam svoje dostojanstvo i ponašanje prema drugima i nije me sram doći pred ljude. A vaša Lara bi za promjenu mogla malo više doma sjediti - bar bi se onda malo opametila i ljepše ponašala. Ja sam također majka i imam malu bebu ali se ne ponašam kao jedna majka12-godišnje djevojčice i ne pokazujem srednji prst kao što je to učinila ona. Zadnje rečenice koje je “gosp.” Srnec prije odlaska uputila meni glasile su ovako: pripremi 10.000 kuna; dobro si zapamti prezime Komić; i na takav način se zarađuje novac.
Iskreno mene bi bila sramota takvo što izgovoriti i dati nekome do znanja da mi je u interesu novac, a ne zdravlje vlastite kćeri, kao što je to učinila “gosp.” Srnec. S tim rečenicama je sve rekla.
Zgrozila sam se njenim ponašanjem, vrijeđanjem i poniženjem koje je pisala u medijima i Facebooku, zato sam odlučila o tome javno progovoriti, jer neću nikome dopustiti a pogotovo ne takvoj osobi koja bi za novac uradila sve da izgovara takve grozote i laži o meni i mojoj obitelji. Ljudi, zato vas ja pitam dali sam ja stvarno takva nasilnica kakvom me je prikazala obitelj Srnec?
Martina Munđar,
Vratišinec

Izvor: 2928