Glas javnosti 22.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Kredite plačamo i čkomimo

Dok nam banke cvetje sadiju, Hrvati kredite plačaju i čkomiju

Četvrtak, posljepodnevni sati, moj grad Čakovec. Mjesto mog rođenja, odrastanja , prvih ljubavi , moj mali dio svemira, dio moje Domovine, dio Europe u segmentima o kojima prosječni EU-rob-ljanin pojma nema. Lijep sunčan dan i šetnju kvartom na trenutak mi remeti (osim cajkaške deračine nekolicine Roma iz obližnje birtije) metalna neukusna reklama bankovnog sponzora cvijetnih gredica na cestovonom rotoru.  U trenutku se sjetih mnoštva svojih sugrađana koji su žrtve tih istih „sponzora“. Još jedan slučaj paradoksa u Međimurju, horvatskom cvetnjaku ,mjestu u kojem vlasti nisu u mogućnosti same platiti uređenje javnih površina , a znamo da su se i Grad i Županija kao i cijela Hrvatska uvelike „usponzorirali“ kod bankara-vrtlara, pijavica hrvatske države. Osobno nisam nimalo uduševljen ovakvim gotovo provokatorskim činom banaka koje su kroz pokvarenu i izdajničku političku elitu upropastile svoje sugrađane. Posadili ste dužničko  ropstvo u ciframa od 50 miljarda eura duga države i iz tog razloga znam da „med vašim cvetjem ni pravice“. Vjerujem da za sadnice imate sredstva s činjenicom da je 94% hrvatskog bankarskog (plasteničkog) sektora u stranim rukama.  
Najgora je spoznaja da je sve dobro upakirano i „po zakonu“ koji već odavno gubi smisao u odnosu na pravo i pravdu a ovakve pristojne akcije čak su poračene u lokalnim novinama, za razliku od hodošašća i odavanja počasti onima koji su stvorili, svojom žrtvom i borbom, ovaj el-dorado za strane šerife  i njihove domaće podanike.
Promjena leži u nama. Apeliramo na mlade ljude da budu oprezni kod zaduživanja jer zaduživanjem postaju robovi sistema. Banke funkcioniraju na principu uduva, a ovakve pokradi- pa sadi- milostinje usitinu su jadan ali slikovit primjer stanja u državi. Pitanje je dokle čemo svojim glasovima na izborima nagrađivati one koji su odgovorni za veleizdaju i dužničko ropstvo po kojem smo već sada za petama zemljama koje su sinonim za haračenje u EU tvorevini-(Grčka, Španjolska, Portugal, Irska).
 Nije kasno, a alternativa postoji kod onih koji nisu uprljali svoju čast i obraz judinim škudama. Te škude namirisali su udruženi EUrofili iz Saveza za Europu (dnevnice EU- parlementaraca od 340 eura=10540eur. kroz 31 dan, službena vozila, asistenti, tajnice=21. 209eur, pa čak i 21 dan godišnje u wellnes cenru- podaci potkrepljeni iz Hr. Lista od 16. lipnja 2011. br. 351.) Dobro promislimo treba li nam ovo nakon toliko teško stečene nezavisnosti i koja je korist za malog čovjeka. Nedajmo se utjecaju koji je započeo kampanjom pridobivanja i mazanja očiju hrvatskim građanima kroz EU propagandni stroj. Prije svega želimo znati što se ispregovarali u naše ime i otkrite građanima istinu da će članarina koju namjeravate plačati za prodaju Hrvatske iznositi više od 640 miljuna eur. svake godine. Zašto ste prodali Jadran i odustali od ZERP-a, odnosno primjenili ga na, npr. Južnoafričku Republiku, a ne na susjednu Italiju?  Bojim se da će na kraju opet morati nicati „krvave ciklame“ a iškarijoti proći bez kazne. S pravaškim pozdravom i ponosnim hrvatskim odzdravom- Bog i Hrvati! Za Dom! Spremni!
Predsjednik Mladeži HSP-a Međimurja    
Martin Hunjadi

Izvor: 2930