Glas javnosti 08.07.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Kak je najempot sivo...?

Doljnjo-medjimorski obrtniki so se najampot zmisljilji da dalje se menje posla imajo, a stem i penez-časa pak preveč, pak bi se ve oni z županom i novinori spominalji.
Čulji su oni da i naša vloda z saborom kriči nekaj: Petsto metrov sim - petsto metrov tam i hap inšpekcija.
Drogi moji obrtniki prosim Vas dajte gosponu županu mira jer njega more hujše brige, a i gospod novinari imaju dosti šljifa za napisati tak da jim sfaljuje papera bormeš a i dnevi kaj se kolji nas primeča: a znote i somi - milijon sim, deset tam, a trdesti bog zna kam!
Ve pak idemo po redu, kaj vam je delati ka sivo postane cifrasto kak je to prije bilo veliste:
- zaposlili ste mlade dečke, nafčili ih delati i mom ste im rekli da ih nemrete tuljko platiti kuljko si zaslužiju; nek da si tu i tam v vaši radioni ili baušteli moru kakov fuš naprajti! Dečki kak dečki nigdor dosti pak pomalji na vašim bauštelama i svojim škednjima prove posle delajo za puno menše peneze od vas. Oni se več posla imaju, a stem vi se menje penez, a časa se več imate za premišljovanje - bravo majstori skužili smo “SIVA EKONOMIJA ILI TI GA FUŠ”.
Kaj ve, a ve je tak da vam gosponi inšpektori veliju kak oni tu nikaj nemreju jer jim je država premalo ovlasti dola, a ja vam velim da to ni baš tak jer gospoda ne povejo so istino ili ti ga malo “lažejo” kaj im se preveč baš i ne dela. Stolno vam kožejo svoju svetlo značko z svojom sljikom samo s prve strone, a vi jim rečite nek toga kipeca jempot i na drugu stron obrneju kaj bote vidlji da im tam i joko veljke ovlasti pišejo. Ako so pak stroho ka im nekof fušar z pajserom na glovu potral nek samo naši policiji jove da imaju nadzor i da trebaju glede sigurnosti por policajef, dobiju mom koljko im tre ka ih bodu pazili i štitilji, a mortik buju policaji vidlji i čulji nekaj kaj ti kak policaji nej smelji i fušara z inšpektrom skup v maricu delji!
Toni

Izvor: 2932