Sport 10.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Četiri brega u Dragoslavec Selu

VUČETINEC PRVI POBJEDNIK

Nogometni klub Vučetinec u suradnji s Vijećem Mjesnog odbora Dragoslavec Selo su u petak, 5.8., na praznik Dana domovinske zahvalnosti organizirali po prvi put igre sa zabavom i tombolom pod nazivom “ČETIRI BREGA”, s namjerom da se naselja međusobno pomažu uz zajedničko druženje. Igre su izazvale veliki interes mještana u naseljima ali i šire pa je posjećenost bila viša od očekivanja. U igre su bili uključeni Vučetinec, Dragoslavec Selo, Okrugli Vrh i Dragoslavec Breg. Sve igre od reda su privlačile veliku pažnju posjetitelja, bile su raznovrsne pa je tako svako naselje bilo najbolje u nekoj od igara.
U nogometu za odrasle i djecu, u pikadu kao i bacanju kamena s ramena je najbolji bio Vučetinec koji je bio i ukupni pobjednik. U igrama “Tip-Top”, potezanju užeta i kupu pjevača najbolji su bili natjecatelji iz Dragoslavec Sela te su osvojili ukupno drugo mjesto. Okrugli Vrh je bio najbolji u visećoj kuglani i u ukupnom poretku osvojio treće mjesto, a Dragoslavec Breg je bio najbolji u kartaškoj igri beli pa je u ukupnom poretku osvojio četvrto mjesto. Za osvojeno prvo mjesto u ukupnom poretku ekipa NK Vučetinca dobila je mali pehar u trajno vlasništvo kao i veliki prijelazni pehar, koje im je predao Robert Kos, predsjednik VMO Dragoslavec Selo.
Najveće oduševljenje gostiju i veliki pljesak izazvao je kup pjevača gdje su pjevači amateri iz svakog naselja osvajali bodove pjevanjem. Specijalni žiri sastavljen od po jednog člana iz svakog brega donio je odluku da je najljepše pjevala Slavica Novak iz Dragoslavec Sela, uz pratnju grupe „Mohokos Band “. Organizatori igara pobrinuli su se i za tombolu (srečolov), u kojoj je svaka tombolska karta bila dobitna. Posjetitelji su također uživali i u kulinarskim specijalitetima kao i dobrom piću te kavi kojom je posjetitelje počastio organizator. Međusobno druženje trajalo je sve do jutarnjih sati!
Prve igre Četiri brega su zaista bile poseban i prekrasan događaj te će se nastaviti uz međusobno natjecanje i druženje svake sljedeće godine u drugom naselju a domaćin može pozvati i svog gosta i uključiti ga u igre. (T. Horvat)

Izvor: 2937