Glas javnosti 10.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Demanti...

Demanti na izjavu direktora MTČ tvornice dječje trikotaže Prelog

Direktor MTČ tvornice dječje trikotaže Prelog Ivan Krajačić obmanjuje i govori neistinu svojim radnicama, a sad to isto u listu Međimurje, od 19. srpnja 2011. u tekstu o štrajku radnika, pokušava i s javnošću preko medija. Odgovorno demantiramo da niti jedna tvrdnja što je izjavio direktor nije točna.
Prvo nismo došli u Čarapariju – Čakovec zbog štrajka, nego je to već bilo u njihovom planu od prije, a točno zbog čega – skupljamo podatke. Drugo, prema tvrdnji direktora mi smo poslani u odvojeni i registrirani pogon u Čakovcu, pa bi bilo dobro kad bi direktor Krajačić poslao novinare i snimatelje da nađu taj pogon i snime, a o registraciji istoga da i ne govorimo.
Treće, jako je žalosno što naš direktor ne zna da posao u Calzedoniji nije otkazan već ga je on otkazao, zbog nekih svojih razloga, koji još nisu poznati. Je li direktoru Krajačiću oduvijek bio kriv sindikat TOKG-a za sve njegove neuspjehe. Jer koliko znamo otkako je on došao, suradnja sa sindikatom je bila dosta dobra, pa ipak su se plaće počele isplaćivati na dvije rate ili pola rate u bonu.
I još jedna napomena. Ova je tvornica starosjedilac grada Preloga. Tu su radile naše bake i majke, a mi smo je održavale i stvarale. Žalosno je što su institucije grada Preloga dozvolile da se ova tvornica zatvori. Tu su ostali naši žuljevi i naša mladost. Mi smo samo radnice koje žele raditi, ali i za svoj rad želimo plaću, jer smo to pošteno zaradile za razliku od onih kojima tvrtka propada, a imaju menadžerske plaće za svoj nerad i za minimalce koje su nam priskrbili. Pitamo se mogu li mirno spavati jer njihova norma je jako daleko od izvršenja. Zahvaljujemo se svim preloškim sindikatima, sindikatima čakovečkih tvrtki, koje su nas pismeno ili usmeno podržale i počastile klipićima i sokovima. Svima onima koji su bili s nama u mislima u ovim teškim danima naših aktivnosti, gospodinu Nenadu Lečeku koji je surađivao s nama, gospodinu Savi Šmitranu, predsjedniku TOKG –a, koji je odvojio svoje slobodno vrijeme da bi svakodnevno bio uz nas, te gospodinu Posavcu iz restorana Auto Stop Čakovec, koji nas je usmeno podržao, počastio pićem i dopustio nam korištenje restoranskog WC-a.
Ogorčene radnice MTČ-a tvornice dječje trikotaže d.d. Prelog (podaci poznati Uredništvu)

Izvor: 2937