Sport 10.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

ODBOJKA NA PIJESKU: KOP-u tek bod

Klub odbojke na pijesku-Čakovec (na slici) bio je sudionik drugog (ujedno i završnog) turnira ovogodišnjeg prvenstva pjeskaša Prve državne lige, koji je minulog vikenda održan na zagrebačkom Jarunu. Silno hendikepirani Čakovčani (nedostajali poslovno odsutan Miroslav Vabec i ozlijeđeni Marijan Palinkaš) nisu ostvarili rezultat kakav su priželjkivali, pa su na koncu u 7 odigranih susreta uspjeli osvojiti tek 1 bod (Alen Grošević i Kole Mihajlov) u susretu sa zagrebačkom Mladosti. U subotu su za KOP-Čakovec igrali par Makarov/Belčić te Mihajlov/Vincek. U prvom susretu naši su poraženi od najboljeg hrvatskog sastava Zagreba rezultatom 2:0. Slijede porazi od 2:0 od Vrapča i Jaruna, ali su naši dečki u tim susretima odigrali znatno čvršće i osvojili po set. Posljednji subotnji susret Čakovčani su odradili protiv Splita, gdje su očekivano poraženi s 2:0. Čast Čakovčanima spasio je par Kole Mihajlov/Alen Grošević, koji su u prvom nedjeljnom susretu uvjerljivo dobili prvi par zagrebačke Mladosti. Nakon toga par Makarov/Belčić izgubio je svoj dvoboj sa Zagrepčanima rezultatom od 2:0, pa je susret završen rezultatom 1:1, što je ujedno bio i jedini bod Čakovčana. U posljednja dva susreta izgleda nije bilo. Splitski Žnjan i Zagreb bili su prejaki. U oba susreta bilo je po 2:0, pa su Čakovčani prvenstvenu sezonu završili na diobi 6.-7. mjesta.
Rajko Kolarek
Snimio T. Horvat

U subotu “Štrigova open”...
Odbojkaški klub iz Štrigove ove subote (13.8.) domaćin je tradicionalnog turnira u odbojci na pijesku, a koji se svake godine održava na pješčanom terenu kod stare škole u Štrigovi. Interes za sudjelovanje na ovom turniru iz godine u godinu je sve veći, pa se stoga i u subotu očekuje velik odaziv. Na turniru za jednu ekipu nastupaju 2 igrača/-ice, a može i mješovita kombinacija. Kotizacija po ekipi iznosi 50 kuna, a u toj cijeni organizator je osigurao roštilj za sve natjecatelje. Prva 3 sastava na turniru biti će nagrađena novčanim nagradama. Prijave za turnir primaju se putem mobitela 091/228-4239 (Siniša Stanković), zaključno s 12.8. (petak) do 20 sati. Okupljanje ekipa je u subotu u 12 sati, a odmah potom kreće i natjecanje. Dođite, ugodno se zabavite i pokažite svoje pjeskaško umijeće!
... u nedjelju u Totovcu
Odbojkaški drugoligaš Totovec organizator je tradicionalnog ljetnog turnira, a koji će se ove nedjelje (14. kolovoza) održati na vanjskom terenu u Totovcu. Pozivnice za ovaj turnir upućene su svim klubovima, članovima III. hrvatske lige-sjever. Očekuje se dolazak: Črečana, Plavih (Peklenica), Mladosti (Vularija), Poljanca, Koprivnice, Toplica (Varaždinske Toplice), kao i ekipe domaćina. Početak turnira zakazan je za 10 sati. Domaćin je osigurao za sve natjecatelje i gledatelje bogat izbor jela i pića. (R.K.)

DRŽIMUREC / STRELEC
Trodnevni turnir
I ove godine u petak, subotu i nedjelju Udruga mladih Držimurca i Strelca organizira 2. turnir u odbojci na pijesku. Turnir se igra u muškoj i ženskoj konkurenciji, po ekipi je moguće prijaviti 4 igrača, igra se “3 na 3”, kotizacija po ekipi iznosi 100 kuna dok tri prvoplasirane ekipe očekuju bogate novčane nagrade i pehari. Također, uz turnir će se odvijati i zabavni program. Tako će u subotu i nedjelju biti mehanički BIK (rodeo) dok će u subotu biti velika fešta uz Skandal band a u nedjelju Band uživo. Naravno, tu je i bogata ponuda jela i pića. (Z. Premuš)

Izvor: 2937