Sport 31.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

ODBOJKA NA PIJESKU: Peklenica, Grabanica

ODBOJKA NA PIJESKU
“PEKLENICA OPEN”
Naslov Drajferima
Klub odbojke na pijesku Peklenica bio je odličan organizator već drugog ovogodišnjeg pjeskaškog turnira, a koji je u subotu i nedjelju održan na terenu odbojke na pijesku u Peklenici. Sam turnir bio je jači od prethodnog. Sudjelovale su jake ekipe iz Čakovca, Štrigove, Totovca, Pribislavca, Murskog Središća i domaćina Peklenice. Na turniru je nastupilo 16 ekipa, koje su razigravanjem svak sa svakim kroz 4 skupine nastojale izboriti prva dva mjesta, koja su vodila u četvrtfinale. Završnih 8 ekipa igralo je na ispadanje, a nakon izlučnih borbi polufinala su izborili: Drajferi, TOP, Raspaljotka i KJM. U prvoj polufinalnoj utakmici Drajferi iz Totovca bili su u 3 seta bolji od pobjednika prvog turnira - čakovečkog sastava TOP. U drugom polufinalu igrali su Raspaljotka i domaći sastav KJM. Nakon velike borbe slavila je Raspaljotka i izborila finalni susret. Za 3. mjesto igrali su domaći KJM i TOP, a slavio je u 3 neizvjesna seta sastav iz Čakovca.
U finalu su igrala dva sastava koja su i pokazala najviše - Drajferi i Raspaljotka. U napetoj utakmici Drajferi su na koncu slavili u 2 seta te zasluženo osvojili naslov pobjednika turnira. Prvoplasirani Drajferi (Zoran Đurđek, Aleksandar Kovačić, Dijana Đurđek) nagrađeni su s 500 kuna, drugoplasirana Raspaljotka (Vesna Zorc, Slađana Džinić, Aleksej Makarov) s 200, a trećeplasirani TOP (Jovanka Mihoci, Mladen Mihoci, Alen Grošević) sa 100 kuna. Četvrtoplasirani KJM igrao je u sastavu: Krešo Turk, Jurica Novak, Marina Krklec. Organizacija turnira na vrhunskom nivou!

“GRABANICA OPEN”
Pobijedila Ekipa
U subotu i nedjelju (27./28. kolovoza) održan je turnir i u Nedelišću pod nazivom „Grabanica open“, a na kojem se okupilo 6 muških (Ekipa, Radnički, Rutineri, MM Servis vozila, Sosedi i Grabanice), te 3 ženske ekipe (Antitalenti, MM Servis vozila i Lafice). U muškoj konkurenciji igralo se svak sa svakim u dvije skupine, nakon čega smo dobili 4 polufinalista, dok su žene razigravale dvostrukim bod sistemom. U prvom muškom polufinalu igrali su Rutineri (pobjednici B skupine) i drugoplasirani sastav A skupine - Ekipa. Nakon neizvjesna 2 seta na razliku su slavili igrači Ekipe i izborili finalni susret, dok su u drugom polufinalu (u 3 odigrana seta) slavile Grabanice nad ekipom organizatora MMSV. U borbi za treće mjesto MMSV bio je u 2 seta bolji od umornih Rutinera. U finalu su igrali Ekipa i Grabanice. Prvi set uvjerljivo je dobila Ekipa. U drugom je bilo neizvjesno do samog kraja, gdje su više sreće imali igrači Ekipe i na koncu slavili na razliku, te došli do naslova pobjednika turnira. Kod žena slavila je Ekipa Antitalenti, koja je 2 puta slavila nad MMSV-om te Lavicama. Drugo mjesto osvojio je MMSV, ostvarivši 2 pobjede i isto toliko poraza, dok su treće bile Lafice (bez pobjede), koje su bile tvrd orah svojim daleko mlađim protivnicama.
Tri prvoplasirana sastava u muškoj, te ženskoj konkurenciji primila su pehare organizatora. Za pobjednički sastav Ekipu nastupili su: Mario Prepelić, Petar Klobučarić, Mario Blažinčić i Josip Medved, za drugoplasirane Grabanice nastupili su: Alen Balog, Davor Prevalšek, Emil Bratko, Miodrag Podvezanec i Kristijan Leskovar. Trećeplasirani MMSV igrao je u sastavu: Dejan Kolmanić, Jelena Toplek, Goran Čanadi i Denis Marčec, dok su za četvrtoplasirane Rutinere nastupili: Ivan Sinković, Marijan Branilović, Franjo Kljajić, Rajko Kolarek i Damir Novak. Kod žena, za pobjedničku ekipu Antitalenti nastupile su: Lidia Kraljić, Anđelina Kraljić i Mateja Novak, drugoplasirani MMSV igrao je u sastavu: Tonka Mlinarić, Valentina Mesarić, Tea Tomašić, Maja Železnjak i Anita Podvezanec, dok su za Lafice nastupile: Klaudija Kraljić, Bojana Žnidarić, Ivana Ceilinger i Anita Florijanić. Za okrijepu igrača i gledatelja brinuli su organizatori - Mladen Mesarić-Buco i prijatelji.

IZ KOP-a ČAKOVEC
Slavile Lidia i Anđelina Kraljić
Klub odbojke na pijesku-Čakovec u subotu (27. kolovoza) organizirao je klupsko natjecanje za svoje kadetkinje. Nakon 8 odigranih utakmica slavio je par Anđelina i Lidia Kraljić, drugo mjesto pripalo je paru Iva Novak / Antonija Hajdinjak, a treće paru Andrea Štefić / Mirna Baksa. Četvrto mjesto pripalo je paru Alma Janković / Klara Novak, a peto paru Ena Makovec / Mateja Novak. Rezultati: Kraljić/Kraljić - M. Novak/Makovec 21:8, Baksa/Štefić - M. Novak/Makovec 21:12, Baksa/Štefić - Kraljić/Kraljić 18:21, I. Novak/Hajdinjak - K. Novak/Janković 21:14, M. Novak/Makovec - K. Novak/Janković 17:21, Hajdinjak/I. Novak - Kraljić-Kraljić 0:2(14:21, 12:21). Štefić/Baksa - I. Novak/Hajdinjak 0:2(8:21, 15:21).
Pripremio Rajko Kolarek

Izvor: 2940