Sport 14.09.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

II. HNL: Prva pobjeda Međimurja

MEĐIMURJE 3
RUDEŠ 2
Čakovec - SRC Mladost. Gledatelja: 250. Sudac: Hruškar (Bjelovar), pomoćnici: Puškarić i Pervan, delegat: Goreta. Strijelci: 1:0 Puclin (5), 2:0 Rožman-ag (29), 2:1 Gudelj (45), 3:1 Piškor (50), 3:2 Belak (65).
Međimurje: Bešenić, Dodlek, Zore, Petak, Zeba, Bukal (90. Habuš), Garba, Begović, Međumurec, Puclin (60. Barat), Piškor (90. Kovačić). Trener: Miljenko Dovečer
Rudeš: Žuna, Herek, Cmrečnjak, Bjelobradić, Eterović, Anić (55. Petković), Galić, Belek, Tadić, Rožman (45. Baltić), Gudelj (82. Poljak). Trener: Mate Prskalo
- - - -
Nakon tri odigrana prvenstvena kola Čakovčani su konačno zaigrali pred svojim gledateljima i zabilježili prvu pobjedu. Tešku, ali na kraju ipak zasluženu. U utakmici koja je igrana po vrlo velikoj vrućini, koja je bila uzbudljiva svih 90 minuta, na kraju i neizvjesna. Prvu su priliku iskoristili u 5. minuti, na dodavanje Bukala Puclin je bio priseban i efektnim pogotkom doveo domaće u vodstvo. Nisu ga povećali u 12. i 16. minuti Piškor, u 20. minuti Puclin, a u 24. minuti Bukal (prečka). Piškor i Puclin imali su 100% na žalost neiskorištene prilike, drugi pogodak domaći su ipak postigli postigli uz pomoć gostujuće obrane i Rožmana koji je pogodio vlastitu mrežu. Do kraja poluvremena gosti su preuzeli inicijativu pa je kazna stigla u 2. minuti sudačke nadoknade. Sudac Hruškar dosudio je nepostojeći slobodni udarac za goste, domaća obrana bila je pasivna, a Gudelj to iskoristio i matirao Bešenića koji je prije toga skinuo zicer upravo Gudelju.
Početkom drugog poluvremena Piškor je iskoristio nesporazum u gostujućoj obrani i nepotrebno istrčavanje Žune, lobao ga i Čakovčani su poveli 3:1. Prvu opasnu akciju u drugom dijelu susreta gosti su pretvorili u pogodak i utakmicu do kraja učinili vrlo neizvjesnom. Belak je neometan s 20-ak metara precizno pogodio lijevi donji kut Bešenića. Mogao je Gudelj u 70. minuti poravnati rezultat, srećom po domaće nije, priliku riješiti pobjednika prije kraja imao je i Bukal u 76. minuti, bio je za malo neprecizan, srećom da iza toga inicijativa gostiju nije bila do kraja učinkovita pa su se domaći opravdano veselili kada se sve zbroji zasluženoj i važnoj pobjedi. Koja im mnogo znači pred subotnje gostovanje u Kostreni kod Pomorca.
Josip Freiler

Izvor: 2942