Arhiva 22.09.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Veble malo 'cinka', a puno štiti Presečkog?!

Prijevoznici okupljeni u ortakluku autobusnih prijevoznika pod okriljem Hrvatske obrtničke komore u Čakovcu obratili su se javnosti konferencijom za novinare nastojeći objasniti svoju poziciju vezanu uz linijski prijevoz i prijevoz učenika na području Međimurske županije. Ivan Rešetar tom je prilikom istaknuo da privatni prijevoznici ispunjavaju svoje obveze te da su prozivke povjerenika SSSH-a Franje Veblea na njihov račun neopravdane.
Prijevoznik Ivan Hren bio je konkretan:
- Kad smo se lani požalili kako radi Presečki grupa, Veble nam je rekao da se obratimo krim policiji, a sad se okrenuo na njihovu stranu. Pitanje koje mi postavljamo jest zašto naš novac ide u drugu županiju? Zar se ne može organizirati prijevoz unutar autobusnih prijevoznika koji rade u Međimurju?
- Zašto Franjo Veble ne pita zašto naši ljudi kod Presečki grupe imaju ugovore samo za trajanja školske godine, odnosno na određeno vrijeme? Višestruko nas se zakida ako na problematiku gledamo kroz prizmu međimurskog gospodarstva i zapošljavanja - rekao je Branko Jambrović.
Osvrt je dat i na sigurnost prijevoza školske djece, što je bio relativno čest prigovor roditelja iznošen javno.
- Nas je Veble prozvao da ne posjedujemo licence za autobusni prijevoz, a mi imamo licence koje su i međunarodnog karaktera, kamoli ne bismo imali za nacionalni promet?! Mi vozimo u cijeloj Europi i zadovoljavamo standarde, dakle brinemo i o sigurnosti djece koju vozimo - rekao je Davor Preložnjak. Srednjoškolce na području Međimurja, njih 450 iz osam općina, ovog trenutka prevozi šesnaest autobusa međimurskih prijevoznika.
- Ovog trenutka pregovaramo i s općinama Štrigova i Orehovica te Gradom Prelogom o uspostavi našeg prijevoza - ističe Rešetar, iz čega se može zaključiti da se lokalna samouprava odlučila okrenuti domaćim prijevoznicima.
A. Ličanin

Izvor: 2943