Glas javnosti 09.11.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Svetomartinska diktatura

Živimo u općini u kojoj vlada seoski vlastodržac, jer ono što nije činio ni mađarski okupator a ni komunistički uzurpator to čini općinski demokrator.
Neka se vidi sprega vlasti i monopola HEP-a Elektre Čakovec. Samo jedan dopis svemoćnog načelnika Makovca i naše adrese su promijenjene. A zašto još uvijek Toplice Sveti Martin traže nove zaposlenike na adresu Grkaveščak bb ili je to možda štamparska greška?
Mladi nepristojni gospodine iz Elektre, pripadate možda istoj stranci, dok nije sve gotovo i kad mi još uvijek dobivamo osobne dokumente na svoje prave adrese jeli g. osvetnik (oprostite načelnik koji je najosvetoljubljiva osoba na svijetu i koji će čitavi život smišljati kako će nam se osvetiti) korisnik vaših usluga za sve nas? Električnu energiju sproveli su naši roditelji a mi dokazom o vlasništvu prenijeli na svoje ime.
Ovime g. Makovec pokazuje da se ponaša prema nama kao da smo njegovo vlasništvo, još i gore, kao da smo njegovi robovi.
Unatoč svojoj liberalnoj stranci i predsjedniku te iste koji se zalaže za smanjenje općina i županija g. Makovec stvara selo od par ljudi kako bi pogodovao jednoj tvrtci.
Ako već g. načelnik odrađuješ za upravu Toplice Sveti Martin sve glupe zamisli onda odradi i to, svojoj službenici u ured dostavi dokumentaciju za sve nekretnine koje su pokupovali kako nebi morala trošiti ni vrijeme ni novac šaljući opomene prvobitnim vlasnicima za neplaćene račune katastarske izmjere za parcele i parcelice po kojima tvoji tajkuni već odavno udaraju u golf loptice. “Možemo podkrijepiti dokazom” ili veliki znaju da platiti ne moraju.
To izgleda po onoj: svi za jednoga jedan za sve ili po tvome g. Makovec svi za razvoj a novac...
I još nešto, godina se bliži kraju, a mi iz Jurovčaka nagrađeni smo diskriminacijom nepozivanja nas na “petkom s načelnikom” nije ti valjda ponestalo laži ili se bojiš pogledati istini u oči. Zašto, ako je sve transparentno kao što stalno ponavljaš da sprovodiš samo odluke Općinskog vijeća a ono donosi odlukešto im ti serviraš, pa sada reci tko je lonac a tko poklopac?
Dosta nam je tvog zastrašivanja i diktatorskog ponašanja jer mi smo to što jesmo, ali dušu vragu prodali nismo a ti bi uskoro mogao postati kao najstariji dotrajali općinski inventar, pa makar sjeo i u saborsku fotelju.
Marija R., Jurovčak

Izvor: 2950