Glas javnosti 22.11.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Ravnatelj opet koristi svoje pravo?!

Dana 30. rujna 2011. godine u OŠ Hodošan je objavljen natječaj za radno mjesto “Voditelj računovodstva”.
Nakon što su  zaprimljene molbe kandidata,natječaj je poništen. Dana 27. listopada na 17. sjednici Školski odbor nije donio pozitivnu odluku o zapošljavanju. U odluci je navedeno da ravnatelj zapošljava novu djelatnicu  na određeno vrijeme od 2 mjeseca, do ponovnog raspisivanja novog  natječaja.
I tu ne bi ništa bilo sporno,da nije riječ od djelatnici koja je do tada radila na Općini Donji Kraljevec,u računovodstvu i bila je stalno zaposlena.Dala je otkaz,ravnatelj OŠ Hodošan Ivan Barić je zvao na općinu da joj se omogući raskid ugovora bez otkaznog roka, jer ju on mora prijaviti do određenog datuma. Osim toga,ta je gospođa radila na Općini bez državnog ispita koji je morala imati.
Znači nema veze što se na natječaj prijavilo nekih 40-50 osoba koje su bez posla i zadovoljavaju sve uvjete natječaja, nego bitnije je po političkojvezi (HDZ) zaposliti nekog „svog“.
Inače, ravnatelj Barić je poznat po takvom načinu zapošljavanja,pa je tako u vrijeme izbora za ravnatelja ,jednom svom potencijalnom protukandidatu nudio da se ne kandidira,a on će zauzvrat zaposliti nekoga od njegove obitelji. Kad je izabran za ravnatelja zaposlio je svoju suprugu, Katarinu Barić.
 N.N., Prelog

Izvor: 2952