Glas javnosti 18.01.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Ivan Martan odgovara HČSP-u

Treba se znati nositi s postojećom situacijom

Goran Rohaček, predsjednik imenovane stranke na konferenciji za javnost koju je održao u četvrtak, 29.12. 2011. godine, između ostalog je kazao: “Izazivam Kolarića i Martana da kažu čime ih je to koalcija na županijskoj vlasti potkupila i dobila njihovu podršku nakaradnom rebalansu proračuna. U glasovanju je predlagaču nedostajalo glasova, uzeta je stanka od 15 minuta, a nakon konzultacija sa zamjenikom župana Matijom Posavcem, rebalans je dobio glas ove dvojice.”
Radi toga želim istinito informirati međimursku, pa i širu javnost. Nikad me nitko nije mogao potkupiti, pa tako i ne za glasovanje u svezi rebalansa proračuna, kako se ističe.
Na osnovi uvida i ponovnog razmatranja rebalansa proračuna uvjerio sam se da u ovim teškim turbulentnim vremenima financijske i opće krize u gospodarstvu nije moguće očekivati bolje rezultate u proračunu naše županije za 2011. godinu, zato sam glasovao za isti. Globalna dužnička kriza nastala u SAD prešla je i u Europu, pa samim time i u Hrvatsku. Sve i svugdje troši se nezarađeni novac, manje-više većina naših građana ima minuse na tekućim računima, pa tako i Međimurska županija u proračunu iskazuje manjak na žiro-računu od 10 milijuna kuna. Ove su kune već unaprijed potrošene, pa nije bilo druge alternative nego prihvatiti rebalans proračuna za 2011. godinu, tako kako je bio predložen od strane župana.
Prihvaćanjem proračuna izbjegli smo plaćanje na tisuća kuna dodatnih troškova, a na štetu poreznih obveznika. U prioritetu mi je nacionalna gospodarska politika u dobrobit naših Međimuraca i Međimurja.
Ivan Martan, predsjednik HDSS-a

Izvor: 2960