Sport 15.02.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

BADMINTON: Uspješna sportska godina

U subotu 11. veljače u prostorijama dvorane ETŠ-a u Čakovcu održana je jubilarna 20. godišnja skupština BK Međimurje Čakovec. Izvještaje o radu podnijeli su predsjednik kluba Danijel Zadravec i tajnik Tomislav Grubić naglasivši da je protekla godina bila uspješna u sportskom i organizacijskom dijelu dok je u financijskom nastavljena kriza uslijed gospodarske situacije.
U sportskom dijelu najznačajniji rezultati su osvajanje 11 medalja na PH 2011 i to svih ekipa: 2 zlata (Ela Trstenjak, Danijel Zadravec), 1 srebrna i 8 brončanih. Seniorska ekipa osvojila je 3. mjesto, mlađe kadetska u-13 ekipa 3. mjesto, ekipa mlađih juniora u-17 2. mjesto, kadetska u-15 5. mjesto u ekipnom poretku HK-a 2010./11. U pojedinačnom poretku osvojene su 4 medalje (1 z i 3 b). Ekipe kluba redovito su nastupale na turnirima HK-a, MBL-a te međunarodnim turnirima gdje su također ostvareni zapaženi rezultati i osvojeno 9 medalja (2 z, 3 s i 4b). Juniorska ekipa nastupila je na međunarodnim turnirima EJK, Matija Hranilović nastupio za juniorsku u-19 reprezentaciju na 4 turnira. Za reprezentaciju su još igrali: u-11 Nikša Habuš i Laura Horvat, u-13 Lino Zadravec, u-15 Filip Bel i Ela Trstenjak. Klub je uspješno organizirao 6 turnira.
U financijskom dijelu nastavljena je kriza uslijed gospodarske situacije i nije ostvaren plan nego je nastavljen trend pada prihoda od 16% manje od planiranih dok su rashodi manji za 17% od planiranih te je godina završena s pozitivnim poslovanjem i klub nema nikakvih financijskih dugovanja. U prihodima klub sudjeluje s 82% vlastitih prihoda, a 18% su donacije iz proračuna. Izvještaje je Skupština jednoglasno prihvatila, kao i plan za 2012.
Godišnje nagrade Kluba za 2011. uručili su predsjednik i tajnik kluba, a dobitnici su ih - igrači: Luka Vlahek, Matija Hranilović, Matija Filo, Krešimir Koprivec, Mirna Baksa, Lino Zadravec, Filip Bel, Ela Trstenjak, Iva Novak, Barbara Kancijan, Danijel Zadravec, Rajko Bel, Antun Hranilović, Luka Grubić, Nikša Habuš, Borna Vadlja i Laura Horvat, uprava i trener: Tomislav Grubić, ustanove: II. OŠ Čakovec i sponzori: Croatia osiguranje Čakovec, TEAM Čakovec, Žvorc graditeljstvo Čakovec, Konplast Pušćine, OZ Varga Čakovec, Niplast Čakovec, MCS Strahoninec i Neno Graphics Čakovec.

Izvor: 2964