Čet, 08/03/2012

ATLETIKA: Sven Todorović prvak Hrvatske

Ž. Jagec
 

U Zagrebu se održalo pojedinačno dvoransko prvenstvo Hrvatske za starije kadete i kadetkinje (do 15 godina starosti). Nastupilo je preko 200 natjecatelja iz 23 kluba. Među njima bilo je 15 međimurskih atletskih nada, 8 iz Ak Nedelišće i 7 iz Ak Međimurje. Međimurci su osvojili 3 medalje: zlatnu i dvije brončane te još četiri plasmana među osam najboljih.
Prvak Hrvatske za kadete postao je Sven Todorović Ak Međimurje Čakovec. On je bacio kuglu do zapaženih 14,80 metara i uvjerljivo osvojio prvo mjesto. Dvije brončane medalje dohvatili su atletičari Ak Nedelišća. Gabrijel Stojanović odlično je skakao udalj (5,71 m) i izborio treće mjesto u Hrvatskoj. Kada se zna da je on specijalist za trčanje na srednje pruge, ovaj uspjeh postaje još vrijedniji. Odlična treća bila je Sara Senčar u trci na 60 m prepone (9,98 sekundi i 10,03 sekundi). Sara je postigla vrijeme kao i drugoplasirana i šteta što je finalnu utrku počela nešto sporije.
Nastupe u finalnim trkama među šest najboljih izborili su još Gabrijel Stojanović na 60 m (7,79 i 7,80 sek.) završivši natjecanje kao peti u Hrvatskoj te Leon Furdi (MČ) na 60 m prepone (10,31). Leon je na žalost u finalnoj utrci pao na posljednjoj preponi te zauzeo šesto mjesto u državi. Među osam uvrstile su se još Diana Pintarić (NED) u bacanju kugle (10,86 m) kao sedma i Elena Martinčević (MČ) u skoku uvis (1,40 m) kao osma. Ostali atletičari skupljali su iskustva i provjerili svoju formu.
Željko Jagec