Glas javnosti 14.03.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Neizdrživi bolovi Dragutina Lešnjaka

- Više ne znam kamo se i kome obratiti. Lijekovi koje primam ne daju nikakvog rezultata, a nakon prošlogodišnje operacije živca desne ruke sam ostao potpuno nesposoban za rad. Desna ruka mi je nefunkcionalna, a za život sam nekad zarađivao kao krojač. Sad ne mogu ni škare držati u ruci. Imam rješenje o radnoj nesposobnosti te živim od socijalne pomoći. Godine 2008. sam zbog trnjenja i problema s motorikom desne šake operiran u Županijskoj bolnici u Čakovcu (u otpusnoj dokumentaciji piše da je “učinjena dekompresija živca u području lakta i Gyonova kanala... te uzdužna epineurotomija”). Tegobe nisu prestajale te mi je 2010. u Zagrebu operirana vratna kralješnica.
U ljeto 2011. sam se ponovo obratio za pomoć u kiruršku djelatnost čakovečke bolnice, ali sam potražio i mišljenje kirurga iz varaždinske bolnice. Oni su, opet, tražili mišljenje operatora iz Čakovca, doktora Komarčića, međutim, doktor Komarčić mi je rekao da treba ponovo operirati živac na desnoj ruci.
Ta je operacija učinjena u lipnju 2011., kada mi je, kako piše u otpusnom pismu - “uz oslobađanje živca od okolnog vezivnog tkiva, učinjena i transpozicija na prednju stranu lakta”. Od tada je svakim danom sve gore, usprkos fizikalnoj terapiji. Trenutno su mi bolovi neizdrživi zbog čega ne mogu normalno živjeti. Prste desne šake jedva pomičem, a propisani lijek ne daje nikakvog rezultata. Kamo god se okrenem, nitko ne vidi rješenje... neki od liječnika koje sam obilazio poslije zadnje operacije mi govore da tu više nema pomoći, ali nitko to neće i potpisati - u dahu nam je ispričao Dragutin Lešnjak u nadi da će ga netko čuti i pomoći mu da pronađe lijek koji će utišati razarajuću bol.

Izvor: 2968