Sri, 14/03/2012

Prevarili su me i Euro-iver i Kemoboja plus

M. Sever
 

- Još sam 2005. godine u siječnju mjesecu kupio dva stana od Euro-ivera d.o.o. kojem su vlasnici Dino i Josip Vrbanec iz Čakovca, u stambeno-poslovnoj zgradi na starom sajmištu u Čakovcu. Umjesto isporuke stanova u prosincu 2005. godine, zgrada nije dovršena, već ju je Euro-iver nedovršenu prodao Kemoboji plus d.o.o. iz Zagreba u veljači 2006. godine. Kemoboja plus je preuzela obavezu iz kupoprodajnog ugovora dovršiti zgradu do svibnja 2006. godine, te stanove koje je već prodao Euro-iver prije sklapanja kupoprodajnog ugovora uredno isporučiti i prenijeti u vlasništvo kupcima.
Da ne navodim cijeli tijek događaja, od 2006. do 2007. godine, kada je List MEĐIMURJE pisao o tome, pa i Večernji, Potrošački kod dva puta izvještavao na HRT-u, jer je još i danas na internet stranici Lista Međimurje - Martin Sever – prevareni kupac Euro-iver-ovih stanova.
No, Kemoboja plus d.o.o. iz Zagreba, odnosno vlasnik i direktor te tvrtke Denis Sarić prevario me i nanio veliku štetu mojoj obitelji neodgovornim i nesavjesnim radom u svojoj tvrtki, ne vodeći brigu o dovršenju zgrade i isporuci stanova kupcima niti do danas, do ožujka 2012. godine! Umjesto dovršenja zgrade, svjesno i namjerno je opteretio cijelu zgradu kreditima i ovrhama na objektu teškim nekoliko desetaka milijuna kuna, podizao kredite u bankama koje su od 2009. godine do danas pokrenule zabilježbu dugovanja i pokretanja ovrhe.
D. Sarić ne pokazuje nikakav interes za rješenje, jer njegov interes je bio osobni interes. Taj objekt je zadužio za svoj osobni materijalni probitak.
Naime, mi kupci sami smo snosili troškove provedbe i uknjižbe zgrade u gruntovnicu, uz velike probleme i pritisak na D. Sarića. Potpisao je suglasnost za provedbu i uknjižbu, no opet u kratkom roku problem: u ovjeri i provedbi etažnog elaborata posebnih dijelova zgrade. Elaborat je izrađen, sva dokumentacija uredno čeka da se D. Sarić udostoji doći u Čakovec, potpisati elaborat i dokumente za provedbu, no opet čekamo, iako je zahtjev za potpis elaborata upućen u siječnju 2012.
Uz niz obećanja da će doći i potpisati, opet prijevara. U siječnju i veljači dolazio je na sud u Čakovec (na rasprave), no nije našao pola sata za potpis i ovjeru, iako je prije dolaska obećao da će potpisati.
Saznajem da je između Euro-ivera, Kemoboje plus i nekih subjekata sporno koliko stanova će kome pripasti kroz potraživanja jednih prema drugima, dok mi kupci trpimo štetu. Saznajem da je njima cilj raskinuti ugovor iz 2006. godine sklopljen između Euro-ivera i Kemoboje plus iz Zagreba, kako bi mogli obmanuti kupce koji su kupili stanove 2005. godine, a i one iz 2007. koje je prodao D. Sarić, tj. Kemoboja plus. Osobno sam to doznao od odvjetnika koji zastupa Euro-iver i da će svi ugovori biti ništavni! Možete li to zamisliti? Koje će razloge navesti sudu za raskid ugovora i ništavnost svih sklopljenih ugovora s kupcima stanova? Ovaj tim mafijaša zaista radi i posluje u prostoru između zakona i pravice. Pa zar se još uvijek u našoj pravnoj državi takvim mešetarima omogućava poslovanje? Ti isti duguju poreze, duguju bankama, duguju dobavljačima, duguju izvođačima radova, ne poštuju obaveze koje ih obvezuju u djelatnosti!
Mi kupci, obratili smo se institucijama koje nas jedino mogu zaštiti pravno i zakonski. Nadam se da je došlo vrijeme da se takvima da do znanja da se ne može više tako raditi, na štetu drugih. Dokaz mojim, za mnoge nevjerojatnim tvrdnjama, je i gruntovni izvadak koji pokazuje stanje u gruntovnici prije provedbe zgrade – bio je pašnjak, a drugi po uknjižbi zgrade - s ovrhama.
Šalju mi se prijetnje na koje se ne obazirem. Iz tih njihovih krugova pojašnjavaju mi da sud ne razumije ekonomiju!? I da što mi očekujemo, jer to (spor) po njima može trajati još godinama! Pitam: zar zaista tim lihvarskim krugovima ne možemo zakonski onemogućiti takvo poslovanje? Izgleda da nema demokracije bez kazne i batine.
Martin Sever