Glas javnosti 16.05.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Novinščak uzurpira moje vlasništvo!

Obraćam vam se na ovaj način jer ste mi još jedino vi preostali kako bi obranio svoje vlasništvo u Jurovčaku, gdje poznati poduzetnik i lokalni močnik, Mihalj Novinščak uzurpira moje zemljište. Ovaj puta je u Jurovčaku oduzeo dio imovine meni, Dragutinu Vučkoviću iz Zagreba, koji sam dio zemljišta naslijedio, a dio kupio i koji sam  upisan u gruntovnici.
Poznati poduzetnik uzeo je sebi za pravo i meni oduzeo dio imovine u širini od oko šesnaest metara i sve to ogradio visokom žicom i betonskim stupovima, posjekao dio starog voćnjaka sasjekavši panjeve i razbacavši korjenje kako bi sakrio dokaze. Novinščak je porušio i dio šume, ali bez dozvole i napravio put kroz šumu.
Sve su to radili njegovi radnici, iako su znali kako njihov gazda nema potrebne dokumente, nema ni katastarski ni gruntovni upis, pa čeka da bude dovršena katastarska izmjera kako bi se on eventualno mogao upisati na ono što su  mu u tvrtki Geo-Gaus zacrtali na kopiji plana.
Kad sam porušio ogradu kojom je ogradio moje vlasništvo bez da me je išta pitao Novinščak je podigao kaznenu prijavu protiv mene, ali je ona odbačena. Postoji dosta nepravilnosti i nezakonitosti u svemu, pa tako i u Općinskom sudu u Čakovcu i u Zemljišno – knjižnom odjelu. Neki ljudi koji žive u Jurovčaku, peko Geo – Gausa koji tamo vrši izmjeru traže identifikaciju čestica i  prijavnog lista  - na tuđoj imovini preko Narodnih novina i uz dva svjedoka, za dugo uživanje budu upisani uz pomoć nekoga u Općinskom sudu. Ima više karika u tom lancu među sucima, a to je jako žalosno za naše pravosuđe, da tako funkcionira. A i taj Novinščak je  samo bahato izjavio: “Lako meni za policiju i suce u Čaklovcu”. Ovaj puta, nadam se da će ipak biti malo drugačije, jer sam Novinščaka  prijavio u MUP u Zagrebu, Državnom odvjetništvu u Zagrebu, Šumarskom inspektoru...11. kolovoza prošle godine pozvo sam na teren i policiju iz PS Mursko Središće, ali oni posao nisu odradili kako treba pa sam i njih prijavio Unutarnjoj kontroli MUP-a u Zagrebu.
Predao sam tužbu također na sudu u Zagrebu, pa se nadam da će institucije ipak odraditi svoj posao i kazniti one koji misle da im je  zbog toga što imaju novca, sve dopušteno. Nadam se da su prošla vremena kad su postojali nedodirljivi, i da će institucije zaštiti nas male ljude.
Dragutin i Slavica
Vučković,
Stubička 68, Zagreb  

Izvor: 2977