Glas javnosti 14.06.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

To je moje Međimurje!

Zovem se Branko Novak, rođen sam u našem Međimurju, našoj prelijepoj Štrigovi sa 30-godišnjim boravištem u Zagrebu. Želim vam ispričati svoju priču.
Jednog poslijepodneva vozeći se s posla i slušajući moj omiljeni Narodni radio čuo sam reklamu za Međimurje. Za dane vina u županiji Zrinskih. Za Urbanovo. Ovo je prvi put da na radiju takve vrste čujem da se nešto organizira u MOM Međimurju.
S obitelji sam isplanirao put u moje Međimurje iako smo taj vikend planirali provesti na Jadranu. Stigli smo u poslijepodnevnim satima u Štrigovu i nisam mogao vjerovati kada sam 15 minuta tražio slobodno mjesto za parking. Već tada mi je bilo drago na odluci da dođem vidjeti naše vinare, naše dane vina. Ušavši u dvoranu vidio sam nešto što nisam vidio dugo godina u Štrigovi. Prepunu sportsku dvoranu, brojne međimurske vinare i njihova vina. Najviše od svega što mi je razgalilo dušu bio je osmijeh na licima i zadovoljstvo znanih i neznanih. Prijatelja, poznanika... Ukusno uređena dvorana kakvu se može vidjeti samo na američkim filmovima, zadovoljni vinari koji su se trudili objasniti svaku vrstu vina pritom strpljivo slušajući svakog gosta, pa i onog koji zbog previše degustacija i nisu suvislo govorili. To je moje Međimurje. Obišao sam svakog izlagača pa i one koji su spremali fina jela. Svi, ali baš svi, bili su ljubazni, nasmijani i s nevjerojatnom toplinom i pristupačnosti približili ono što imamo. Kada sam na internet portalima čitao da dolazi državni vrh, supruga mi je rekla da je to samo dobar marketing. Ali stvarnost i istina je bila da sam se pozdravio, rukovao i slikao s predsjednikom Ivom Josipovićem i ministrom Čačićem.
Ovo vam pišem da zahvalite svima koji su nam ovo omogućili. Nama koji smo tih dana u Zagrebu bili ponosni Međimurci. Jer kada sam se vratio u Zagrebu s prijateljima na kavi u subotu pričao sam samo o tome. Rekli su mi da znaju jer su gledali lijepi prilog na dnevniku. To je moje Međimurje. Od srca hvala svima koju su ovo organizirali. Koji su baš tako organizirali. Koji su zaslužni da se o Međimurju govori, piše, čita i gleda u našoj Hrvatskoj. Koji su doveli ministre da vide Štrigovu, da vide naše vinare i koji su mi omogućili da se slikam s Josipovićem. Želim vam svima puno uspjeha, budite uporni jer se ovdje vidjelo da kad se ima cilj, vizija i kad se zna što se hoće onda se mora uspjeti.
Branko Novak,
Deželićev prilaz 24b/II, Zagreb

Izvor: 2981