Sport 14.06.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

KUP MEĐIMURJA: Pobjednici Sloboda (S) i Međimurje

S E N I O R I
NEDELIŠĆE 2 (1)
SLOBODA 4 (0)
Dunjkovec-Pretetinec - igralište Hrašćica. Gledatelja 1000. Sudac: Matija Horvat (Čakovec). Pomoćnici: Horvat (Čakovec) i Novak (M. Središće). Delegat: Slavko Novak (Podturen). Strijelac: 1:0 Treska (29).
Nedelišće: Posavec, Levačić (25. Vibovec), Đukes, Pintarić, Jagec, Mihalic (71. Perišić), Treska, Perko, Bujanić (20. Balent), Golubić (66. Vizinger), Jarić. Trener: Ivica Mihalić
Sloboda/S: Kolar, Buhanec (70. Hižman), Angel, Begović, Levec, Katanec, Srnec, Goricaj (64. Begović), Hergotić (80. Šoštarić), Novak, Petek. Trener: Stjepan Petek
Crveni karton: Đukes (33)
Prekrasna atmosfera bila je i na uzvratnoj utakmici međimurskog kupa u Dunjkovec-Pretetincu. Malu svečanost uoči početka utakmice uveličale su Mažoretkinje Nedelišća i općinski Puhački orkestar koji je izveo državnu himnu. Gosti su doputovali s minimalnom prednošću. Domaćin je bio siguran da će ovaj prestižni pokal završiti u njihovim vitrinama. Sama utakmica bila je borbena, neizvjesna i zanimljiva. Prvi veliki problem za domaćina pojavio se u 20. minuti kada je igru zbog ozljede napustio Neven Bujanić. Ubrzo nakon toga, u 25. minuti Tomislav Levačić je ozlijeđen koji je s terena iznesen na nosilima te prevezen u Županijsku bolnicu. Ipak erupcija oduševljenja dogodila se u 29. minuti kada je Jagec odlično proigrao Tresku koji postiže pogodak za 1:0. Nedelišće u 33. minuti ostaje bez Đukesa koji je zaustavio gostujućeg igrača u napadu i zaradio drugi žuti karton, odnosno isključujući crveni. Domaćin ima prilike preko Mihalica Golubića te Jarića ali gostujući vratar Kolar bravuroznim intervencijama spašava svoj gol te se na odmor odlazi minimalnim vodstvom Nedelišća. U nastavku domaćin bitno oslabljen pokušavao je doći do pogotka ali nije uspio dok su gosti u nekoliko navrata opasno zaprijetili ali bez rezultata te utakmica završava 1:0 odnosno sveukupno 1:1 te se prišlo izvođenju jedanaesteraca.
Za Nedelišće pucali su Pintarić i Balent koji su bili precizni, dok je Jagecu i Perku udarce obranio vratar Dejan Kolar koji je bio junak utakmice. Svi igrači Slobode - Levec, Srnec, Begović, Hižman - bili su sigurni izvođači udaraca s 11 metara i ostvarili pobjedu od 4:2. Slijedilo je veliko i potpuno zasluženo slavlje igrača i navijača Slakovca zbog velikog uspjeha.
Nakon utakmice pobjednicima i finalistima medalje su podijelili predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić i načelnik Općine Nedelišće Mladen Horvat. Obje ekipe osigurale su nastup u pretkolu Hrvatskog kupa koje se igra 29. kolovoza ove godine. (Z. Premuš)
J U N I O R I
MLADOST 1
MEĐIMURJE 4
Ivanovec - igralište Mladosti. Gledatelja: 300. Sudac: Velimir Levačić (Novakovec). Pomoćnici: Novak (Lopatinec) i Felker (Strahoninec). Delegat: Franjo Kocijan (Šenkovec). Strijelci: 0:1 Barat (54), 0:2 Marčec (66), 1:2 Višnjić (75), 1:3 Skoliber (84), 1:4 Skoliber (89).
Mladost: Patafta, Klinec, Talan, Krištofić, Lovrenčić, Barlović, Jurinec, Vuk, Višnjić, N. Novak (57. V. Novak), Frančić. Trener: Josip Modlic
Međimurje: Tizaj (72. Križaić), Šarić (68. Turk), Barat, Petak, Tomašek, Marčec, Skoliber, Novko (58. Vinko), Koren, Ignjić, Kopasić (59. Habuš). Trener: Hrvoje Goričanec
I u drugoj finalnoj utakmici juniori Međimurja bili su superiorni i zasluženi su pobjednici Kupa MNS-a i iz ruku dopredsjednika MNS-a Nenada Marčeca primili su za to uz veliko slavlje medalje, pehar i prelazni pehar. Imali su inicijativu svih 90 minuta. Velike zasluge da je poluvrijeme završilo bez pogotka ima domaći vratar Patafta. Nakon što Tomašek u 50. minuti nije iskoristio još jednu priliku, u 54. minuti konačno vodstvo Čakovčana. Nakon dobro izvedenog slobodnog udarca Skolibera, Barat je bio precizan, a Patafta ovaj put nemoćan. Iza toga nakon lijepe kombinacije, Tomašeka koji je iskoristio grešku domaće obrane i Marčeca, ovaj posljednji je postigao drugi pogodak. Domaći su preko Višnjića smanjili rezultat, iz brze kontre prebacio je istrčalog Križaića. U završnici su Čakovčani postigli još dva pogotka za visoku, očekivanu i zasluženu pobjedu.
Domaći su susret dobro organizirali, a istakao se i kao sponzor susreta “Ivanovčanin” Ivan Posavec, koji je domaće navijače i upravu za vrijeme utakmice počastio pićem, a iza susreta u svom restoranu “Auto stop” u Čakovcu mlade Čakovčane i njihovo stručno vodstvo večerom. Da je bar više takvih “Posavca”.
P.S. Šteta da utakmici nije bio prisutan nitko iz NK Međimurja čiji su juniori pobjednici Kupa kojima je ova utakmica bila posljednja u juniorskoj konkurenciji. Većina prelazi u seniore i trebala bi igrati u čakovečkom prvom sastavu. Najodgovorniji pak iz Škole nogometa Međimurje-Čakovec gdje su mladi do sada radili i trenirali utakmici su nazočili u kompletnom sastavu. (J. Freiler)

Izvor: 2981