Sport 20.06.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

BADMINTON: Borna i Nikša viceprvaci Hrvatske

Badminton klub Međimurje nastupio je na posljednjem velikom natjecanju u ovoj sezoni - na Prvenstvu Hrvatske za poletarce u-11 i kadete u-15 u sastavu Borna Vadlja, Nikša Habuš, Laura Horvat, Lino Zadravec, Filip Bel i Ela Trstenjak. Prvenstvo je održano u Zagrebu u organizaciji BK Medvedgrad.
Prvog dana igrale su se konkurencije parova do 11 godina i pojedinačno do 15 godina. Naš najmlađi par Habuš / Vadlja odličnim igrama došao je do finala gdje je izgubio od zagrebačkog para Ban / Hanžek i tako osvojio vrlo vrijednu srebrnu medalju koja je ujedno i njihova prva velika medalja u karijeri. Ženski par Horvat / Belas ostao je na korak do medalje osvojivši peto mjesto na ovom državnom prvenstvu. U pojedinačnoj konkurenciji do 15 godina, Filip Bel izgubio je u 1/8 finala, dok je Ela Trstenjak došla do 1/4 finala.
Drugog dana na redu su bile pojedinačne konkurencije do 11 godina te parovi i mješoviti parovi do 15 godina. Naši najmlađi natjecatelji Vadlja i Habuš sjajnom igrom ponovo su došli do medalja, no ovaj put do brončanih u konkurenciji pojedinaca. U konkurenciji do 15 godina naš par Bel / Zadravec došao je do 1/4 finala, isto kao i mješoviti par Bel / Trstenjak dok je mješoviti par Zadravec / Vlašić ispao u 1/8 finala.
Nakon još jednog uspješnog vikenda u kojem su osvojene nove 3 medalje među najmlađim natjecateljima, BK Međimurje je s ukupno 16 osvojenih medalja na Prvenstvima Hrvatske završio vrlo uspješnu sezonu 2011./12. te s velikim optimizmom očekuje novu. (tg)

Izvor: 2982