Glas javnosti 20.06.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Kad će završiti radovi u Dunjkovcu?

Žitelj sam Slakovca i svakodnevno sam prisiljen više puta prolaziti automobilom kroz Dunjkovec u kojem se od sredine prošle godine vrše radovi na izradi kanalizacije. Glavna cesta koja prolazi kroz Dunjkovec je u doslovnom smislu “sama jama” - i to već više od 8-9 mj., a ako se niste vozili kroz to selo teško si možete zamisliti torturu koju čovjek mora proživljavati svaki dan vozeći se onuda automobilom! Meni je jasno da se ti radovi ne mogu obaviti preko noći, ali ne razumijem zašto se ne priključe sve kuće koje se nalaze na glavnoj cesti sustavno, nakon toga sanira glavna prometnica, pa se tek onda krene na radove u sporednim ulicama?! A radi se upravo suprotno, po sistemu “malo tu - malo tam”!
Sam čin izrade kanalizacije je za svaku pohvalu, ali intenzitet kojim radovi teku je više nego poražavajući! Ogorčen sam ja, koji samo prolazi kroz Dunjkovec, a možete si zamisliti kako se osjećaju žitelji tog naselja koji žive uz samu glavnu prometnicu i koji moraju iz dana u dan gutati oblake prašine, a o prozračivanju stambenih prostora i da ne govorim!
A kao “kap koja je prelila čašu” moram navesti natpis u aktualnom broju biltena Općine Nedelišće gdje se navodi sljedeće: “Na izvedenim dionicama položeni su samo cjevovodi dok će se završni radovi, uključujući i sanacije asfalta, izvoditi nakon što se u cijelosti polože svi cjevovodi i izgrade svi pripadni objekti na sustavu”.
A to drugim rječima znači, s obzirom na intenzitet kojim se ti radovi izvode, da neće biti sanacije glavne ceste koja prolazi kroz Dunjkovec barem još godinu ili godinu i pol!!!
Ne mogu, a da ne navedem, da je ta ista glavna cesta koja prolazi kroz Dunjkovec, bila u cijelosti sanirana (kompletno napravljen novi sloj asfalta) samo dva-tri mjeseca prije početka radova na kanalizaciji, a iz čega se da zaključiti da je netko tu imao svoje privatne interese!
Ako sam u krivu,molim očitovanje od strane rukovodstva Općine Nedelišće zašto se moralo ići na asfaltiranje ceste za koju se znalo da će kroz par mjeseci opet biti skroz na skroz razrovana!
Na ovome mjestu moram odustati od daljnjih kritika na račun Općine Nedelišće i izvoditelja radova, jer bi mogle izletjeti i grublje riječi, od gore navedenih kritika!
Pitanje koje postavljam Međimurskim vodama i Općini Nedelišće, odnosno načelniku Općine Horvatu, je sljedeće:
Za kad je planiran završetak radova na kanalizaciji u Dunjkovcu i za kad je planirana sanacija prometnica u Dunjkovcu (pogotovo glavne)?
Zlatko Marčec, Slakovec

Izvor: 2982