Sport 20.06.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

NK "DUBRAVČAN": Ostavka uprave, ključevi općini!

Odmah po završetku natjecateljske sezone održana je skupština NK “Dubravčan“ iz Donje Dubrave. Karakterizira je veliki odaziv članstva i simpatizera, a pamtit će se po tome što je svekoliko čelništvo kluba dalo ostavku koju su najavljivali još u prosincu s prijedlogom da se formira novo klupsko čelništvo. Kako je rekao klupski predsjednik Dragan Bali oni su izvršili i obvezu da klub vode do kraja natjecateljskog dijela. Obvezu su izvršili, ali skupštini nisu ponudili nikakva kadrovska rješenja pa je Izvršni odbor kluba razriješen dužnosti, a najavljeno je da će ključevi klupskog objekta završiti u općinskim prostorijama.
Što će biti dalje? Ukoliko se nađe grupa ljudi koja je spremna preuzeti vođenje kluba sazvat će se nova Skupština koja će potvrditi novi Izvršni odbor. Skupštinu će sazvati ili predsjednik Odbora za kulturu i sport ili prema nekim tumačenjima tj. pozivanjem na Zakon o udrugama, barem tri predstavnika razriješenog Izvršnog odbora kluba. Predsjednik Odbora za kulturu i sport je Zoran Horvat.
SUKOB BALIJA I VARGE
Skup će karakterizirati i činjenica što je njime prevladavao verbalni sukob između Dragana Balija i općinskog načelnika Marijana Varge. Bali se u svom izvještaju osvrnuo na slabo praćenje kluba od strane Općine. Naglasio je da je klub odigrao preko 100 utakmica godišnje, a da je od Općine dobio 2010. godine 5 tisuća kuna, 2011. godine 10 tisuća kuna, a ove godine NIŠTA što je ukupno u tri godine 15 tisuća kuna. Te navode je osporio načelnik naglasivši kako je kroz to razdoblje Općina kroz dotacije, plaćene račune za plin, struju i vodu klubu doznačila 108.482 kune, bez iznosa kojim je platila renoviranje prostorija tj. zatvaranje terase te novi bojler. Prema njegovim riječima Općina više daje nogometnom klubu nego svim ostalim udrugama zajedno te je naglasio kako je vodstvo nogometnog kluba imalo “nerealne i megalomanske zahtjeve”.
Dragan Bali pak je rekao da je unatoč mizernoj općinskoj pomoći u klubu napravljeno mnogo i to upravo u njegovom mandatu, plaćeni su svi računi te on ostavlja klub bez dugovanja. Nakon mučne rasprave o financiranju kluba, u raspravu se uključilo nekoliko navijača kluba i članova Skupštine koji su bivšem vodstvu kluba zamjerili na lošoj reakciji na niz poraza koji su uzrokovali ispadanjem kluba u niži rang natjecanja.
Pred klubom je vruće ljeto. Tko će voditi klub, a tko će igrati? I hoće li uopće „Dubravčan“ nastupiti u ligaškom dijelu natjecanja iduće sezone? Pitanja su ostala bez odgovora koje ćemo, bar se nadamo, saznati uskoro. Na žalost, za sada je stanje onakvo kakvo nitko nije želio, a vjerujemo da će klupski ključevi uskoro završiti u nekim drugim rukama.
Zabilježio Mladen Grubić

Izvor: 2982