Glas javnosti 19.07.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Nismo na koljenima

U ime Uprave tvrtke i svih zaposlenika ulažem protest na tekst objavljen na naslovnici vašeg lista U kojem stoji neistinita tvrdnja da je ‘’tvrtka Međimurje-graditeljstvo na koljenima’’. Naime, smisao razgovora s vašim novinarom, Vladom Trstenjakom, je bio da se naše strane prikaže aktualno stanje na graditeljstvo koja vlada na hrvatskom tržištu kao i problemi s kojima se suočava naša tvrtka u trenutnoj situaciji. Tekst koji je objavljen je autentičan i na isti nemamo prigovor, ali zaključak koji je vaš novinar ili netko iz uredništva iznio na naslovnoj strani da je ‘’Međimurje-graditeljstvo’’ na koljenima je paušalan, neistinit i vrlo štetan.
Istine radi iznosimo slijedeću činjenicu: Međimurje-graditeljstvo nije na nikakvim ‘’koljenima’’, u predstečajnom ili stečajnom stanju niti je blizu takvoga stanja što potkrepljujemo činjenicima da su nam poslovni računi pozitivni i prohodni, da su do sada isplaćene sve redovite plaće, da su u ovom trenutku raspređeni na rad svih 260 djelatnika, da su financijskim institucijama namirene sve redovite rate.
Pored toga, u postupcima javne nabave ovih dana osvojeni su novi poslovi koje ne bi bilo moguće osvojiti da je firma u takvom stanju kakvim se prikazala na naslovnici vašeg lista. Istine radi, naravno da nam je poslovanje otežano, s obzirom na činjenice i okolnosti iznesene u predmetnom tekstu, kao i svim građevinskim tvrtkama u RH koje zajedno prolaze nateže dane poslovanja u posljenjih dvadest godina i to isključivo zahvaljujući lošoj investicijskoj klimi koja drma tržištem već četvrtu godinu zaredom. U općem padu svih tržišnih parametara pravo je čudo i za pohvalu svim zaposlenima u u građevinskom sektoru da stojički podnose sve teže i sve niže udarce ‘’ispod pojasa’’ koje nam nanosi neuređeno i prekapacitirano tržište, loše sprovođenje zakonske regulative, pad investicija (poglavito državnih), toleriranje Države da privatnom sektoru dozvoljava rad s firmama koje ne poštivaju opće zakonitosti društveno odgovornog poslovanja itd, itd....
Zašto je izjava na naslovnici vašeg lista štetna. Pa iz jednostavnog razloga što je među zaposlenicima tvrtke unijela novu nervozu i paniku jer ti ljudi prehranjuju svoje obitelji radeći po ovim paklenim vrućinama za umanjene plaće strpljivo vjerujući vlastitoj Upravi da traži načina za bolje sutra, a sada im se preko naslovnice poručuje – propali ste.
Štetna je i zbog naših kooperanta i dobavljača koju su u panici da će njihova potraživanja upasti u ‘’crnu rupu’’, a poglavito je štetna za sve naše potencijalne naručitelje koji se ovih dana pitaju da li ima smisla pregovarati o novim poslovima s tvrkom koja je na koljenima.
Uprava ‘’Međimurje-
graditeljstva’’ d.o.o.

Izvor: 2986