Gradovi i općine 02.08.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

30 godina u predanoj službi Mirka Pilaja

Načelniku Općine Donja Dubrava Marijanu Vargi nije promaklo da su se 18. srpnja navršila tri desetljeća misništva njihovog župnika vlč. Mirka Pilaja. Bila je to prigoda da uz taj jubilej organizira večeru, s namjerom da se slavljeniku u mjesnom župnom dvoru upute riječi zahvale za sve ono što je učinio za Crkvu, a posebno za župe u Donjoj Dubravi i Donjem Vidovcu, čiji je vlč. Pilaj upravitelj.
Za taj jubilej, spomenutog nadnevka, u ulozi čestitara pored načelnika Općine Marijana Varge pojavili su se dekan Donjomeđimurskog dekanata prečasni Antun Hoblaj, saborski zastupnik Dragutin Glavina, općinski načelnik Donjeg Vidovca Josip Grivec te mnogi prijatelji slavljenika. Zahvalivši na organiziranoj večeri i odazivu gostiju, prigodnu zdravicu održao je prečasni Hoblaj koji je, između ostaloga, naglasio: Okupilo nas je prijateljstvo i međusobno poštovanje.
Sve je počelo mladom misom 18. srpnja 1982. godine u župnoj Crkvi sv. Katarine u Gornjem Mihaljevcu.
Prva služba bila mu je u ulozi kapelana u Daruvaru u kojem je proveo 6 godina. Nakon toga, odlazi za upravitelja Župe u Orehovicu u kojoj ostaje godinu dana, a 5. svibnja 1989., na dan kad je grupa Riva postala pobjednik Eurovizije, kako on voli reći, dolazi u Donju Dubravu. Od 1998. godine, točnije zadnjih 14 godina upravitelj je i Župe Donji Vidovec.
Brojni čestitari zahvalili su za sve ono što je slavljenik učinio za ove dvije župe te za njegov svekolik doprinos u razvoju ovih dviju sredina. Uz to, moglo se čuti kako će daljnji ostanak slavljenika u ovim župama biti nastavak kontinuiteta njegova rada, što je doprinos prosperitetu župa i samih župljana.
Mladen Grubić

Izvor: 2988