Glas javnosti 02.08.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

A ja znam...

U listu MEĐIMURJE od 12.06. pod naslovom ‘’I ja mislim’’ autor članka S.G. iz Preloga čudi se kako će ovaj umirovljeni policajac Marijan Varga iz Donje Dubrave, koji nikad nije bio u gospodarstvu sada savjetovati ministra gospodarstva. Kad bi autor samo znao kakav je Varga poznavalac tematike i kakove sposobnosti u sferi gospodarstva on ima sigurno se ne bi čudio.
Nakon smijene s dužnosti načelnika PU međimurski i povlašteno umirovljen uključio se u lokalnu politiku i postao načelnik općine Donja Dubrava. Kao novopečeni načelnik sa jednomjesečnim stažem na Obrtničkom sajmu uočio (ustvrdio) je da je netko na tom sajmu DEBELO ZARADIO. Interesantno da do tada pa ni na tom sajmu nitko od sponzora, izlagača i organizatora to nije uočio. I nakon toga su obrtnici tu debelu zaradu prepustili Općini (Vargi), a on je nakon dvije godine uspio sajam ugasiti (upropastiti). Tu je već pokazao svoje sposobnosti. A u jednom diskontu pića u Nagykanizsi vidio je flaše gdje je na etiketama sa velikim slovom pisalo VARGA. Odmah je u njemu proradio poduzetnički duh i donio kući. Svima je pokazivao tu etiketu, a okolo su počele kružiti priče kako je Varga u Mađarskoj kupio vinograd i podrum i da će vino Varga prodavati kod nas. Tu nije bio kraj njegovoj poduzetničkoj sposobnosti te je u Donjem Vidovcu (ne u Donjoj Dubravi gdje je bio načelnik) registrirao d.o.o. za distribuciju vina VARGA. Svima je hvalio to vino, a i ondašnja ministrica Vesna Škare Ožbolt močila je svoje grlo tim vinom. Ozbiljno se primio posla pa je to vino nudi trgovcima i ugostiteljima. Jedno ipak nije predvidio, da naši trgovci i ugostitelji razlikuju žlaburu od vina. Tako je i ovaj posao neslavno propao toliko hvaljenog vina VARGA. Pročitao sam etiketu, ali tu se nije radilo o Marijanu Vargi, već o Vargi iz Dadacsonyorsa blizu Balatona u Mađarskoj. Evo duh je duh, sposobnost je sposobnost, i Varga se uputio u novi posao, dilanje američkog čaja od mljevenog kineza (kinez je ime biljke). Svoj ured pretvorio je u ČAJANU, svima je nudio taj čaj, a on je stalno pio taj čaj iz čarobne flaše (bučke). Posao je cvao tako dugo dok Varga nije odjedanput čudno smršavio i posivio, a i mnogi konzumenti imali su zdrastvane tegobe. I tako je propao i taj posao.
Ne bi on bio Varga da ne bi izmislio neki posao. U šumi na zaštićenom području bespravno je izgradio turističko - rekreacijski centar kojeg od milja zovu Ciganjščak. Bit će tu posla za ministra Vrdoljaka. A i neki bageristi će debelo zaraditi. Kad bi S.G. iz Preloga ovo znao sigurno se ne bi čudio kako će Varga savjetovati Čačića, pogotovo ako se uzme u obzir da je Varga dipl. krim., onda će imati što i o čemu savjetovati Čačića. To što S.G. pita da li ima pametnijih, za to nebi trebalo raspisivati referendum, a hvala Bogu nezaposlenih imamo na pretek.
Antun Benko pl.,
Donja Dubrava

Izvor: 2988