Glas javnosti 02.08.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Zlonamjernici iz bivšeg vodstva

Dugotrajnom borbom Članova Udruge i naše predsjednice za pravednostopstanka Udruge, koja je bila na rubu propasti zbog zlouporabe, krađe novca i nepravilnosti bivšeg vodstva ipak je članstvo reklo svoje: dosta i 20. travnja održana je Izvanredna skupština uz prisutnost novinara, čime je učinjena čistka u Udruzi invalida rada.
Članovi su rekli svoje: Promjena želimo svoju udrugu, koja nam je drugi dom gdje se družimo, sastajemo, upoznajemo i osnivamo nova prijateljstva. Ipak nije došao kraj zlonamjernicima koji svojim nakanama i dalje ruše ugled Udruge pa tako i članova i samog vodstva.
Kruženjem priča po gradu i okolnim mjestima da Udruga više ne postoji, da nestaje, novi se članovi nagovaraju da se ne upisuju, stari da se ispisuju, čime nas i sami pitaju o istinitosti, čime im dajemo informacije i dokaze.
Poštovana gospodo ANTUN SLAVIĆEK, DRAGUTIN ŠARIĆ i vaši pomagači koji ste pokretači svega u interesu osnivanja nove udruge, molim vas prestanite s tim prljavim igrama. Nemojte dopisima i pričama vrijeđati predsjednicu, članove vodstva kao i same članove, koji su vam do nedugo bili prijatelji i suradnici.
Pitam se gdje su mjerodavni: odvjetništva, Županija, gradski oci, koji su nedugo pronalazili nepravilnosti u radu Udruge, davali im rokove za ispravak grešaka, neispravljanjem grešaka šutjeli ne poduzimajući mjere, kao ni sada dok tražimo pomoć: pismeno, usmeno i dalje šute, obećavaju smješkaju a ne vide pod kakvim uvjetima radimo, kakav nam je pristup građevini (mobilnost) čime bi se trebali zapitati, kako mogu invalidi uopće da dođu u prostorije. Dobro znaju da na temelju čl.14. st.3. i čl.144., Zakona o gradnji (N.N.br.175/03,100/04) donesen Pravilnik o pristupu osoba s invaliditetom, na način da im se osigura nesmetan pristup, kretanje, boravak i rad u tim građevinama na jednakoj razini kao i ostalim osobama. Molimo gradonačelnika, dužnosnike i ostale da nam se omogući isto ali odgovora nema ili tvrdnja nema prostorija, a znamo da ima (Paneksove prostorije, bivša vojarna, bivše prostorije Centra za socijalnu skrb). Pitam se isto gdje su ona gospoda iz Zagreba, iz sjedišta, koja su toliko dolazili jesti i piti, trošeći nam novac a sada dok im se obraćamo neće nas čuti.
Poštovani predsjedniče Petrač Saveza udruga, poštovani tajniče Saveza Leko sada dok vas trebamo govorite neka stanemo na loptu, smirimo se a vi i dalje podržavate svoje imenovane prijatelje.
Izdali ste vodič kroz propise Zakona o invalidima i njihovim pravima a sada mi se vidi da pripremate novi pravilnik pod nazivom Propisi nepravednosti za invalide.
Na kraju bi se ipak zahvalio svim koji koliko toliko pomažu Udruzi. Zamolio bih sve ljude dobre volje da svojim doprinosima, donatorstvom, pokroviteljstvom i darovanjem namirnica, potrebne opreme čime bi pomogli sebi zao bnovu i brže djelovanje, kao i starim, nemoćnim, socijalno ugroženim svojim članovima za prevladavanje poteškoća.
Poštovani novinari hvala Vam na razumijevanju i pomaganju u izdavanju članka i molim vas izađite na lice mjesta da snimite postojeće stanje, napravite intervju sa invalidima i svojim viđenjem stvarnosti, svojim mišljenjem, kao humanisti izdate viđeno i pomognete u ostvarivanju, pomaganju ostvarivanja ciljeva.
Poštovani građani, sadašnji i budući članovi možda će vam jednog dana i vama zatrebati naše društvo, savjeti u prevladavanju poteškoća, koje mi sada prevladavamo kao invalidi.
Svake srijede od 9.30 do 12 sati slobodno dođete u naše prostorije da se uvjerite u stvarnost, pitate za savjete, mogućnost donacije, pokroviteljstva, pomoći u svim oblicima, porazgovarate sa svima nama. Rado ćemo vas primiti i porazgovarati.
Član IO Udruge invalida rada MŽ
Franjo Horvat

Izvor: 2988