Gradovi i općine 28.08.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

MJEŠTANIMA DRŽIMURCA - STRELCA I PALOVCA DOZLOGRDILA SAMOVOLJA ZVONIMIRA PAVLICA

Poduzetnik Zvonimir Pavlic iz tvrtke Pavlic - asflalt - beton na sastanku s nadležnima iz Općine Mala Subotica obećao je da će do blagdana Velike Gospe završiti izgradnju alternativnog pravca te preusmjeriti svoju tešku mehanizaciju sa šljunčare kod Držimurca. Alternativni pravac je u smjeru Turčišća. U Općini Mala Subotica Pavlicu su u više navrata išli na ruku u cilju dogovora i što bržeg rješenja problema. No, njihovu kooperativnost Pavlic je “nagradio” - ignoriranjem.
- Više od godinu dana mještani Držimurca, Palovca, ali i Male Subotice trpe buku koja ne prestaje ni noću, ni subotama, nedjeljama i blagdanima. Evidentirana su oštećenja na pojedinim kućama, kao i na prometnicama. Poduzetniku Pavlicu išli smo na ruku, prolongirali rokove, imali razumijevanja, međutim, godinu dana natežemo se bez rezultata. Na žalost, i blagdan Velike Gospe je minuo, a Pavlic nije ispoštovao danu riječ. Započeo je s radovima, ali onako kako to nije smio napraviti: krenuo je s proširenjem bez mjernika i zašao u privatno vlasništvo.
Sad je, ionako velik, problem postao još veći. Ljudi se s pravom bune i revoltirani su, a ja sam dužan braniti njihove interese. Tijekom ovog tjedna Pavlicu ćemo poslati dopis te mu dati još 15 dana da ispravi pogrešku i preusmjeri šlepere na drugi pravac, a ako se ogluši i na to, spremni smo na oštre mjere. Zapriječit ćemo cestu - izjavio nam je malosubotički načelnik Vladimir Domjanić.
IRONIJA
U Općini M. Subotica nisu mogli izbjeći da im Pavlicova tvrtka gradi pješačko-biciklističku stazu u Držimurcu jer je njihova ponuda bila najpovoljnija (kako i ne bi kad je Pavlicu šljunčara nadomak gradilišta).
- Oteglo se i to... dva mjeseca. Sad Držimurčani ne trpe samo zbog buke šlepera, nego i od prašine s gradilišta na kojem se radovi odvijaju presporo. Zbog problema sam se obratio i ravnateljici Županijske uprave za ceste, a putem radiopostaje ispričao sam se mještanima Držimurca zbog dodatnog problema koji trpe. Sve skupa prevršilo je granice naše tolerancije - rekao nam je Vlado Domjanić.
U Držimurcu se inače gradi 400 metara pješačko-biciklističke staze, što financiraju Općina i ŽUC. Investicija je vrijedna oko 260.000 kuna, od čega 26 posto financira Općina M. Subotica. (žd)

Izvor: 2992