Gradovi i općine 19.09.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 29.02.2016. 13:39.

PRELOG: Srednjoškolci u opasnosti

Vijećnik iz kluba SDP-a Dragutin Glavina (stariji) upozorio je na sjednici Gradskog vijeća Preloga na crnu prometnu točku koja se aktivirala početkom školske godine.
- Smatram da je na križanju kod Srednje škole u Prelogu potrebno postaviti odgovarajuću prometnu signalizaciju koja će upozoravati vozače na smanjenje brzine. Pekarnice i ostali lokali u koje srednjoškolci odlaze nalaze se na suprotnoj strani ceste u odnosu na školu te mladi za vrijeme svakog odmora pretrčavaju cestu. Zebre nisu dovoljne za njihovu sigurnost, o čemu svjedoče i prometne nezgode koje su se ovdje događale – kaže vijećnik Glavina.
Gradonačelnik Dragutin Glavina obećao je razgovore s nadležnima o postavljanju signalizacije, dodavši da “sigurnost nema cijenu”.
Vijećnik HNS-a Zdravko Repalust pitao je kada će Grad kupiti adekvatan razglas kojim može pratiti brojne manifestacije. Vijećnika je također zanimalo hoće li se resanirati prekope na prometnici u gospodarskoj zoni istok u Prelogu.
- U gradskom proračunu osigurana su sredstva za kupnju razglasa i o tome vodimo računa. U gospodarskoj zoni istok, nakon izvedenih radova, uočene su pogreške izvođača koje će u dogledno vrijeme biti sanirane – odgovorio je gradonačelnik.
(d)

Izvor: 2995