Gradovi i općine 03.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

KOTORIBA: Što su pitali vijećnici?

Na 29. sjednici Općinskog vijeća Kotoribe načelnik Ljubomir Grgec (SDP) izvijestio je vijećnike da su počeli radovi na uređenju balkona doma kulture, a postavit će se i novi stolci. Vrijednost radova iznosi 250.000 kuna, od čega je 200.000 osiguralo Ministarstvo kulture RH. Slijedi raspisivanje natječaja za sanaciju društvenog doma (stolnoteniske dvorane). Ove će se godine urediti krovište i strop te, ako ostanu sredstva, vanjska stolarija. Ova faza sanacije vrijedit će oko 300.000 kuna, od kojih je 270.000 kuna osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja RH. Dodao je kako je ovih dana djelomično na najkritičnijim mjestima obnovljeno krovište starog dječjeg vrtića. Načelnik se pohvalio kako su završeni radovi na uređenju pješačko-biciklističke staze u Ulici kralja Tomislava, od rampi do doma kulture. Obnovljeni su rubnici i više slivnika za odvodnju oborinskih voda te je cijela dionica duga 450 metara dobila novi asfalt. Vrijednost radova je 100.000 kuna, a sufinancirali su ih Općina Kotoriba i ŽUC u omjeru 50% prema 50%. Vezano uz tu dionicu, načelnik je dodao kako je u pripremi natječaj za presvlačenje asfaltnog zastora. Započet će završni radovi na izgradnji kanalizacije u Ulici D. Domjanića, za što su sredstva u visini od 1,2 milijuna kuna osigurale Hrvatske vode. Načelnik je izrazio nadu kako će započeti i radovi na izgradnji kanalizacije u ulicama B. Jelačića, Zelengaj, V. Nazora i Lj. Gaja u dužini oko 1.200 metara, za što bi sredstva trebale osigurati Hrvatske vode. Na kraju je Grgec rekao kako je Općina kandidirala Dane šibe i ribe prema europskim fondovima, i to u suradnji s lovcima iz mađarskog pograničnog naselja Sepetnik. Općina je za te namjene zatražila 12.000 eura.
- Kako će se iduće godine obilježiti 10. obljetnica te manifestacije, a i u cilju kvalitetne pripreme programa, održat će se više konzultativnih sastanaka i dogovora.
U pitanjima vijećnika Zoran Radmanić kritički se osvrnuo na nedostatak gradilišta za individualnu stambenu izgradnju, rekavši kako u minulih 3,5 godina, zbog njihovog nedostatka, nije prodano nijedno, a da je u međuvremenu sedmero sumještana gradilišta kupilo u Prelogu. Rekao je kako je njegova kritika dobronamjerna, s pozivom da se počinju formirati nova gradilišta. U tome su ga demantirali načelnik i predsjednik OV-a Željko Šebestjan (HSS), rekavši kako u Kotoribi postoje slobodne građevinske zone.
- Što Općina radi po pitanju stare škole koja evidentno propada, što je s ambrozijom u Ulici A. Stepinca - pitao je vijećnik Ivan Kos (HDZ), istovremeno pohvalivši projekt vezan uz Dane šibe i ribe. Odgovoreno je kako je stara školska zgrada u vlasništvu Županije, da bi se oko toga više morala angažirati mjesna OŠ, a u planu je prenamjena zgrade, pri čemu se očekuje županijska i državna potpora. Kada je u pitanju ambrozija, načelnik je rekao kako ju je Općina uništila na svim javnim površinama, a u konkretnom slučaju - ona je na privatnim parcelama, za što će se pobrinuti komunalni redar. Radmanić je pitao i za asfaltiranje buduće prometnice Kotoriba - Goričan. Grgec mu je odgovorio kako je Općina Kotoriba ponovo u plan ŽUC-a za iduću godinu stavila taj zahtjev te presvlačenje finim asfaltnim slojem Ulicu M. Gupca, kao i asfalta između Kotoribe i Donjeg Vidovca. (mg)

Izvor: 2997