Crna kronika 09.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:14.

Policija istražuje međimurski HDZ?

Nakon nedavnih burnih događaja unutar međimurskog HDZ-a, što je u konačnici rezultiralo ostavkama Željka Kavrana i Željka Jakopeca na članstvo u Predsjedništvu i istupanjem Stjepana Hamonajca iz HDZ-a, situacija se još nije smirila. Nakon što je Hamonajec javno prozvao predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Darka Horvata za falsificiranje skupština općinskih odbora Orehovice, Strahoninca i Svete Marije i sve to skupa nazvao kaznenim djelom, u priču se navodno uključilo i Općinsko državno odvjetništvo iz Čakovca koje je policiji dalo nalog da istraži cijeli slučaj. Međutim, niti iz policije, a niti iz Općinskog državnog odvjetništva, (a molbu da nam potvrde ili demantiraju pokretanje istrage poslali smo na obje adrese) do trenutka dok pišemo ovaj tekst nisu nam dali nikakav odgovor. Predsjednik ŽO-a HDZ-a Darko Horvat proteklog nam je tjedna rekao kako zasada nema nikakvih informacija o eventualnoj istrazi, ali da nema govora o falsificiranju, ili bilo čemu drugom čime bi se trebali baviti DORH ili policija.
- Na Predsjedništvu smo izabrali povjerenike za te tri općine, a oni su bili zaduženi da u roku od šest mjeseci organiziraju izborne skupštine za općinske odbore kojih u tim mjestima nema. Prema stranačkom Statutu, postavljeni povjerenik ima sve ovlasti, prava i obveze kao da je bio izabran, pa cijela ta priča ima veze samo s unutastranačkim odnosima i s time je li nešto po stranačkom Statutu ili nije. To ne bi trebala biti stvar policije ili Državnog odvjetništva, zaključio je Horvat.
V.Trstenjak

Tko su bili delegati nepostojećih odbora?

Na općem saboru HDZ-a, na kojem je Tomislav Karamarko pobijedio u izborima za predsjednika HDZ-a, sudjelovali su i Ivan Cerovec, Alojz Sobočanec i Dejan Naranđa, a ta je trojka predstavljala općinske odbore HDZ-a Orehovice, Strahoninca i Svete Marije. Međutim, tih općinskih odbora nema - do dandanas nisu konstituirani! (vt)

Izvor: 2998