Glas javnosti 24.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Tko to dijeli hrvatske branitelje?

Opće je poznata činjenica da se u Međimurskoj županiji branitelji okupljaju oko udruga koje nadam se sve od reda zastupaju interese hrvatskih branitelja, odnosno njihovih članova. Poradi lakše i bolje suradnje sa lokalnom samoupravom i državnim tijelima, braniteljske su udruge osnovale koordinaciju udruga te  vođenje iste povjerile ŽU HDIVDR-a kao najbrojnijoj! Tako oformljena koordinacija na sebe je preuzela zadaću o brizi za pravovremeno obavještavanje udruga o svim aktivnostima koje se provode u svezi braniteljske populacije, te osiguravanje ravnomjerne zastupljenosti članstva svih udruga u istim.
Sa odmakom vremena koordinatori u koordinaciji udruga svojim radom uveliko su pridonijeli podjeli i razjedinjenosti hrvatskih branitelja, a samim tim i udruga proizašlih iz domovinskog rata  na području Međimurske županije, a što se  pokazalo dolaskom branitelja na svečanost povodom osvajanja vojarne JNA, na kojoj je nazočilo najmanje onih koji su tu akciju i operativno odradili i nakon nje otišli na sva ostala bojišta  u RH. Za organizaciju te svečanosti sve pohvale Županu i Županiji Međimurskoj koja je sa protokolom izvjestila kako je i red koordinaciju udruga, a koordinacija se nije udostojila uputiti protokole i pozive dalje od Čakovečke, Štrosmajerove 9, nažalost!
Tako se stječe dojam da izabrani predstavnici u koordinaciji i međimurskoj veteranskoj organizaciji svojim postupcima svim snagama žele spriječiti večinu branitelja da nazoče na svečanostima i proslavama, a što se i opetovano dogodilo kod DVADESETOG HODOČAŠĆA HV I MUP-a, te hrvatskih branitelja u Mariju Bistricu.
Tom je prigodom Ministarstvo branitelja osiguralo i platilo autobus za prijevoz međimurskih branitelja na hodočašće, dok se narcisoidni tipovi iz koordinacije nisu udostojili o istom izvjestiti sve udruge branitelja kao i svoje podružnice veterana po međimurskim općinama, a što je imalo za posljedicu da je u Mariju Bistricu autobus iz Međimurja stigao poluprazan ili polupopunjen kako kome drago!
Trebalo bi konačno postati jasno gospodi samoproglašenim koordinatorima i inim minerima zajedništva branitelj da ne mogu spriječiti odlazak na svečanosti i hodočašća branitelje u vlastitoj režiji, kako je ovom prigodom to učinio i KLUB BRANITELJA 54 SAMOSTALNE BOJNE IZ GORIČANA uz malu pomoć općine Goričan i tamošnjeg DVD, a  na poziv UDRUGE VOJNE POLICIJE DUBRAVA ZAGREB u čijem su se svečanom postroju naši članovi u ratnim odorama i stijegom 54. SAMOSTALNE BOJNE postrojili.
Poštovana gospodo uskoro će te imati prigodu za popravak svoga imiđa među malim braniteljima sada u studenom pri organizaciji putovanja u Vukovar, na obilježavanje Vukovarskih dana rata. Nadam se da ćete se iskazat i pošteno ispuniti vaša poslanja, te dokazati da su vam branitelji na prvome mjestu, a ne vaš osobni probitak!
Mladen Magdalenić,
predsjednik Kluba veterana 54. samostalne bojne

Izvor: 3000