Glas javnosti 31.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Iskrene čestitke!

* Čovjek nije istkao tkanje života,
on je samo put u njemu.
Što god čini tkanju, čini sam sebi!
(poslovica poglavice
Seatle - Australija)
Svjedočiti proslavi 60. obljetnice neprekidnog izlaženja lista MEĐIMURJE i tritisućitog broja za mene je ponos, radost i sjećanje. Ponos i radost jer danas prisutni djelatnici slijedili su put generacija koje su list “Međimurje” od nekoliko stranica, pišući o svim zbivanjima iz života i rada ljudi na ovim prostorima, povećali na 56 stranica. Tijekom godina širila se mreža do čitatelja. List je stizao do svakog doma u Međimurju, do klubova radnika u inozemstvu, pretplatnika i do daleke Australije. Svatko od vas, kao i prije, i danas svojim odgovornim radom, ne pitajući za slobodno vrijeme, dao je velik doprinos da list bude informiran, zanimljiv i u službi malog čovjeka. Bilježite sadašnjost, ne zaboravljate prošlost, ali gledajte u budućnost.
Tijekom svih ovih godina mijenjala su se sredstva rada, tisak lista, Uredništvom su prošle mnoge generacije ljudi, ostavivši pisane tragove, uvodeći novitete u reklamnim tekstovima, izmjenjivali su se lektori, vanjski suradnici i čitatelji svojim pismima. Svima dugujemo zahvalnost jer su obogatili naš i vaš list, radeći za opće dobro i sačuvavši ime “Međimurje”.
Uz ponos i radost, spomenula sam i riječ sjećanje. Zašto? Danas među nama nisu mnogi koji su u razdoblju od 1962. - kada sam započela svoj radni vijek, do mog umirovljenja 1993. godine svojim radom zadužili List “Međimurje” (od jedne prostorije, tri zaposlena i jednog pisaćeg stroja) i stvorili današnje sjedište Lista “Međimurje”, osigurali pozitivno poslovanje, najsuvremenije ga opremili, a Listu donijeli mnoga priznanja. Prigoda je i zbog spomena na umrle, uoči Dana mrtvih, da ih imenujemo i odamo počast. Neka je spomen na urednike, grafičkog urednika, novinare, propagandista i knjigovođe: Žiku Đorđevića, Antuna Hačeka, Petra Martišeka, Ivana Bilića, Đuru Jalšovca, Ladislava Vegha, Nadu Smrtić, Alicu Šarić i Josipa Premuša. Hvala im! Svi vi koji danas pridonosite razvoju informiranja - savjesno, odgovorno i istinito, i nadalje pišite stranice povijesti “novim perom”. Ne posustajte kada vas kude, napadaju, niti kada vas hvale, ne prestajte biti čovjek u pravom smislu riječi jer - biti čovjek danas je najteže.
Primite ČESTITKE i velika vam HVALA.
Vaša bivša djelatnica - umirovljenica Marika Galić

Izvor: 3001