Sport 14.11.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

8 medalja streličara na "Martinju"

Protekle subote SK “Grebengradski streličari” iz Novog Marofa organizirao je tradicionalni međunarodni dvoranski Martinjski turnir na kojem je nastupilo 80 streličara iz Slovenije i Hrvatske. SK „Katarina Zrinski“ iz Čakovca i na ovom turniru bio je najbrojniji te je nastupio sa 17 streličara koji su osvojili ukupno 8 medalja.
U stilu standardog luka u kategoriji dječaka do 12 godina Ivo Maček osvojio je zlatnu a Luka Križaić srebrnu medalju. Među kadetima u istom stilu Nino Bulat osvojio je srebrnu medalju.
Svi ostali naši predstavnici nastupili su u stilu olimpijskog luka. Među djevojčicama do 14 godina Iva Štrukelj osvojila je broncu. U konkurenciji kadetkinja jako dobro je pucala Marija Rojko koja je nakon kvalifikacija zauzela prvo mjesto, međutim mrvica snage i koncentracije nedostajala je da u finalnom meču ide do kraja pa je osvojila srebro. U ovoj konkurenciji pucala je i Regina Novak koja je na kraju bila peta. Među kadetima odlično je otpucao Jan Siročić koji je iako mlađi, nastupio u kadetskoj kategoriji i s rezultatom 511 krugova itekako opravdao svoj nastup a odlično se držao i u finalnim borbama, mada je na kraju zauzeo 4. mjesto. Isto u ovoj konkurenciji pucali su Vinko Kovač koji je bio peti i Karlo Grudić koji je uz tehničke probleme na kraju bio šesti. U juniorskoj kategoriji nastupila je Vanda Kipke i osvojila zlatnu medalju.
Napeto i neizvjesno bilo je u seniorskoj konkurenciji gdje smo imali čak sedam natjecatelja od kojih su čak šest pucali u eliminacijskim borbama te su ostvarili slijedeće rezultate: Lovro Gradišer zauzeo je 20. mjesto, Boris Ferlin 11. mjesto, dobro je pucao i Mladen Kodba koji je na kraju bio osmi, Božidar Vurušić je na kraju bio šesti, Karlo Cilar je u kvalifikacijama otpucao lijepih 547 krugova, ali u kasnijim dvobojima nedostajalo je koncentracije pa je na kraju bio peti. Igor Marković je odličnim pucanjem u eliminacijama stigao do četvrtog mjesta, a sve to nadoknadio je Krešimir Štrukelj koji je u kvalifikacijama sa 581 krug uvjerljivo bio prvi i tu poziciju zadržao do kraja eliminacijskih borbi gdje osvaja zlatnu medalju. Ujedno ovim rezultatom Štrukelj je ostvario prvu od dvije potrebne norme za nastup na Europskom prvenstvu.
• Iduće nedjelje naši streličari putuju na prvi turnir koji će se održati u BiH. (Š)

Izvor: 3003