Gradovi i općine 20.11.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:23.

U ČIJEM INTERESU RADE VIJEĆNICI OPĆINE PRIBISLAVEC?

Goran Pomor: Šestorka nam onemogućuje rad, a trebaju nas

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pribislavec Mario Herman, zapovjednik Goran Pomor i član Upravnog odbora Dragutin Ban održali su konferenciju za novinare kojom su upozorili na problem nabave kombi-vozila za potrebe DVD-a. Oni koji su svojom ulogom i položajem u lokalnoj sredini zaduženi brinuti o interesu društva, svojim su postupkom pokazali da im je to, zapravo, nevažno.
Podsjetimo da je Općinsko vijeće u Pribislavcu na sjednici održanoj 27. ožujka ove godine donijelo odluku o nabavi kombi-vozila za prijevoz vatrogasaca DVD-a Pribislavec. Nakon obavljenog postupka javne nabave, načelnica Višnja Ivačić predložila je Vijeću najbolju ponudu, a onda si je Općinsko vijeće zadalo autogol. Vijećnici Miro Peršić, Rajko Grkavac, Nevenka Pintarić, Marija Posavec, Željko Balog i predsjednik Ivica Lesjak glasali su protiv kupnje kombija. Kako su vatrogasci vezani i obvezama prema Vatrogasnoj zajednici Međimurske županije, točnije dobit će od Zajednice 15 tisuća namjenskih kuna isključivo za tu kupnju, odmah nakon zasjedanja Općinskog vijeća zatražili su susret s predsjednikom Lesjakom.
Predsjednik Vijeća pod kamionom
- Lesjak je s nama sazvao sastanak, međutim, na taj sastanak nije došao. Kad smo ga nazvali kako bismo ga pitali gdje je, rekao je da je pod kamionom i nek dođemo k njemu ako ga trebamo - rekao je na presici Goran Pomor, a Mario Herman dodao kako je nakon toga u Jedinstveni upravni odjel Općine predao ključ prostorija DVD-a.
- Ova šestorka radi protiv DVD-a i protiv građana. Načelnica je pod pritiskom dobavljača jer su dali svoje ponude, a odluka Općinskog vijeća iz ožujka jasna je. Zašto nam predsjednik Vijeća Lesjak nije iskreno rekao u čemu je problem. Hvala Bogu što elementarna nepogoda koja se dogodila u Pušćinama nije zahvatila i naše mjesto. Gdje bi tada bili predsjednik Općinskog vijeća i šestorka? Ni kod zadnjih nevolja prijašnjih godina u našem ih mjestu nismo vidjeli. DVD Pribislavec bez kombija ne može izaći na tehničke intervencije, ispumpavanje podruma, poplava i drugih nepogoda - istaknuo je M. Herman. Govornici su se dotaknuli činjenice da se u Pušćinama vidjelo kako su DVD-i jedini na koje se zajednica istinski može osloniti kad se dogodi nepogoda.
Od 45 intervencija, 38 u romskom
naselju
U ovoj je godini DVD Pribislavec imao 45 intervencija, od kojih je 38 bilo u romskom naselju Pribislavec u kojem živi i predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine i vijećnik u Općini Pribislavec Željko Balog. Međutim, i njegova je podrška kod nabave kombi-vozila izostala, a predstavnici DVD-a ponovo ističu kako im je rad otežan. - Nama druga društva dolaze pomoći kad je to potrebno, a mi njima ne možemo doći na intervenciju jer nam u garaži stoji stari kombi koji nije registriran jer ne bi ni prošao tehnički pregled. Ako do 31. prosinca kombi ne bude kupljen, izgubit ćemo pravo na 15 tisuća kuna od VZ-a MŽ i za sufinanciranje ćemo biti na redu tek za pet, šest godina. Lani smo zapravo trebali dobiti taj novac, ali smo ga prepustili DVD-u Kuršanec i sad će ispasti da to nećemo realizirati - rekao je predsjednik DVD-a Pribislavec Mario Herman.
Pomor: Oni će ga kupiti
Zapovjednik Goran Pomor konferenciju za novinare zaključio je izjavom kako im je kombi, ipak, obećan.
- Lesjakova šestorka rekla nam je da će nam oni kupiti kombi kad dođu na vlast - rekao je G. Pomor.
Istom je prilikom Dragutin Ban zahvalio svim roditeljima koji bez naknade voze djecu na natjecanja i susrete na kojima je DVD Pribislavec višestruko uspješan.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 3004