Sport 03.12.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Međimurju Svjetsko prvenstvo u ribolovu 2014.!

Zoran Pfeifer, predsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurja putem medija je ovih dana poslao sjajnu vijest:
- Naš savez je dobio domaćinstvo Svjetskog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak 2014. godine. Naime, na skupštini FIPS-e (Federation internationale de la peche sortive en eau douche), održanom 15. i 16. studenog u Rimu, jednoglasnom odlukom je Savez sportskih ribolovnih društava Međimurske županije izabran za domaćina tog najvećeg i najjačeg svjetskog prvenstva u sportskom ribolovu! Uz nas, u konkurenciji su bili Portugal, Poljska, Francuska i Bugarska. Sad se možda čini da je to prvenstvo još daleko, međutim, čeka nas iznimno puno posla, jer do rujna 2014., kad je prvenstvo, mi moramo napraviti sve da budemo istinski dobri domaćini. K nama dolazi četrdesetak ekipa s po osam članova, tu je još toliki osoblja u pratnji, što znači da će smještajni kapaciteti u okolici biti sasvim okupirani, a od nas se očekuje i prigodno predsatvljanje regije. Bit će posla kako za turističke zajednice, tako i za ugiostitelje i sve druge koji moraju taj val gostiju koji nisu samo ribolovci, prihvatiti.
Natjecanje će biti organizirano na odvodnom kanalu HE Dubrava, od Svete Marije do Donje Dubrave, u pet sektora s ukupno 200 boksova, na potezu dugom četiri kilometra. Tehnički gledano – ribolovci mogu sutra već krenuti u uređenje staze, no veći je izazov baš sve ono popratno što bi trebalo osmisliti izvan našeg ribičkog djelokruga.
Tko će na prvenstvu nastupiti u reprezentaciji Hrvatske, utvrdit će se tek u svibnju pred svjetsko prvenstvo kada kreću “majstorice” - natjecanja petnaest prvoplasiranih ribolovaca u ligaškom natjecanju. (mb)

Izvor: 3006