Gradovi i općine 16.01.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 27.09.2016. 22:48.

M. SREDIŠĆE: BMW-om zaustavio asfaltiranje

Nakon što su dugo vremena stanovnici Ulice Brezje u Murskom Središću bezuspješno od Grada i mjerodavnih tražili da im naprave stazu do kuća, od Murskog Središća udaljenih oko kiklometar, radovi su konačno krenuli. Na iznenađenje i zadovoljstvo stanovnika, umjesto do samog Brezja, radnici Tegre, po narudžbi Županijske uprave za ceste, stazu grade i kroz cijelo naselje te dalje prema Vratišincu. Investicija vrijedna oko 1,9 milijuna kuna ubrzano se dovršava, pa su proteklog tjedna radnici postavljali asfalt. Međutim, Ivica Vugrinec, jedan o mještana Ulice Brezje, nezadovoljan načinom izvedbe staze, na trasu je u četvrtak postavio svoj bmw i tako zaustavio radove na nastavku staze. Ivicu smo zatekli u gradskom uredu u kojem je tražio zaštitu svojih prava, međutim, budući da se radi o županijskoj cesti, Grad nije nadležan za intervenciju.
Prema Vugrinčevim riječima, staza se kroz Brezje gradi potpuno neplanski, a zbog nagiba i visina nove staze, većina će dvorišta u Ulici Brezje biti poplavljena.
- Poplavljeni smo iza na vrtovima, što nam još uvijek nisu riješili, a sada ćemo biti poplavljeni i s ove strane, kad se s ceste počne slijevati voda. Ispod staze nije postavljena odvodnja, kao što je to učinjeno na Brodecu u Vratišincu. Osim toga, staza će biti previsoka, pa ćemo autima zapinjati kod izlaska iz dvorišta, tvrdi Vugrinec koji je tražio da mu se pokažu projekti, ali mu nije udovoljeno.
Nakon što nije uspio dogovor s ljudima iz ŽUC-a i zamjenikom grdonačelnika Draženom Srpakom, asfalteri su jednostavno zaobišli prepriječeni automobil i nastavili radove prema Murskom Središću, a na teren je pozvana i policija. Ovi su došli, uzeli izjave i otišli. Po svoj prilici, Vugrinec je, iznerviran i poučen iskustvom dugogodišnjeg nerješavanja problema Ulice Brezje, posebno močvare koja se nalazi iza njihovih vrtova, ovaj put puhao na hladno. Ravnateljica ŽUC-a Ljerka Cividini tvrdi da se radovi odvijaju prema pravilima struke, uz nadu da neće morati poduzimati radikalnije korake, poput podizanja tužbi protiv nezadovoljnog Vugrinca.
V.Trstenjak

Izvor: 3012