Glas javnosti 12.02.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

U Čakovcu možete kupiti sve!

U gradu Čakovcu čovjek može kupiti sve što treba, naročito sve vrste prehrambenih proizvoda. Ne zaostaje ni za čim što ima i u drugim gradovima. Razlika je jedino možda u tome, što se u drugim gradovima kvaliteta ponuđenih živežnih namirnica, naročito mesnih i ribarskih, kontrolira od strane državnih organa koji se inače nazivaju inspekcijska služba. Možda to čine i u ovom gradu, možda navrate koji put, no ako to čine i kada to čine, to samo dragi Bog zna.
  S obzirom na to da se nemaš kome požaliti, jer takve službe kao da ne postoje u ovom gradu, tada kupac koji je kupio nekvalitetan proizvod, i koji je time ustvari bio prevaren, piše novinama, misleći da će one to objaviti, pa da narod vidi kako se tu trgovci ponašaju. Međutim, uzaludan je trud za svakog koji misli da će to novine objaviti. Ne dolazi u obzir, jer kada bi novine objavljivale ovakve besmislice, nitko to ne bi čitao, naročito ne oni na koje se to odnosi.
Recimo, riba koja se zove šaran, može se kupiti u Čakovcu na nekoliko mjesta, živa, narezana, možda i smrznuta, a možda i pokvarena. Riba šaran koju sam ja kupio, bila je jako, jako dobra, ali se prilikom pečenja pretvorila u kašu. Mislim da Međimurci znaju što je to kaša, jako lijepo izgleda pečena, upravo tako, da se može servirati u najluksuznijim restoranima u ovom gradu. Ja sam to malo pojeo, a sve drugo bacio. Možda nisam trebao baciti, jer koga sam god pitao za to, rekao mi je da sam to trebao odnijeti tamo gdje sam kupio, i ponuditi prodavačici ili šefu takve prodavaonice da ih sami pojedu. Eto, ja sam radije bacio nego da se ponižavam za onih 37 kuna, koliko sam platio tri odrezana komada šarana. Drugim riječima, da me se riješe, jer su me tri puta vračali na sljedeći način: pitao sam imate li narezane šarane, dobio sam odgovor, dođite sutra. Došao sam sutra, tada mi je prodavačica rekla dođite za pola sata.
Došao sam za jedan sat, prodavačica mi je rekla dođite za 15 minuta. Rekao sam joj da neću doći ni za 15, ni za jednu minutu, i kada je vidjela da više nikada neću doći u ovu prodavaonicu, došapnula je svojoj kolegici koja radi na mjestu odakle kupac ne može vidjeti od kuda je uzet taj šaran  i odrezana su mi tri komada.
Nisu bili hladni, niti su bili izvađeni iz vode u kojoj inače šarani plivaju  u normalnim ribarnicama. I eto tako, da me se riješe,  dobio sam šarana, inače kvalitetnoga i uzgojenoga ne tako daleko od ovoga čakovečkog  prodajnog mjesta, ali sa «životnim putom» koji bi mogao biti vrlo zanimljiv sanitarnim inspektorima, da se, jasno, kojim slučajem njim pozabave.  
Ivan Toth

Izvor: 3016