Glas javnosti 13.03.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

Kako je napuštena Suzi spašena iz vlaka

Nedavno smo doživjeli veliku sreću. I na ovaj način željeli bi zahvaliti HŽ i svim ostalim ljudima koji su sudjelovali u njoj. Molimo ako je ikako moguće da se priča prezentira javnosti jer jedna malena maca ovisi o tome, hoće li je njezini vlasnici vidjeti i naći ili neće. A ako nema vlasnika hitno traži dom!
Dakle, dana 20. veljače 2013. u 6:15 sati ujutro ispred željezničkog kolodvora u Čakovcu pronađena je mačka starosti između 3 i 4 mjeseca. Udruga za zaštitu životinja “Sklonište dobrote” dobila je tu informaciju te kontaktirala volonterku. Volonterka je poslikala macu (kojoj smo ime dali Suzi) i objavila sliku u slučaju ako je izgubljena. Vlak je krenuo za Varaždin i tamo su se svi iskrcali van. Nekoliko minuta kasnije ta je ista volonterka saznala da su neke djevojke Suzi ponijele sa sobom na vlak te sišle dok je Suzi ostala sama na vlaku koji produžuje za Zagreb! Brzo smo nazvali u HŽ i nismo mogli vjerovati da smo sve riješili jednim pozivom! Ljubazna gospođa saznala je koji je kondukter na tom vlaku i pobrinula se za Suzi. Suzi je odnijeta s vlaka na prvu stanicu i tamo je čekala vlak koji dolazi iz Zagreba za Varaždin. I tako je stigla natrag. Pokupio ju je kondukter sa slike i donio u Varaždin. Volonterka je pričekala macu na kolodvoru i odnijela ju svojem prijatelju kod kojeg je bila sve do završetka nastave.
Moramo se i zahvaliti profesoru koji je imao puno razumijevanja i pustio volonterku s nastave u akciju spašavanja Suzi! Jako moramo pohvaliti i sve djelatnike HŽ-a koji su sudjelovali u spašavanju Suzi i ni ne možemo opisati koliko smo zahvalni. Suzi se sad nalazi u privremenom smještaju i traži svoje vlasnike! Ako se ispostavi da vlasnike nema, tada Suzi traži dom. Jako je umiljata i trči za svim ljudima, ne slaže se sa psima.
Kontakt za Suzi je: 095/614-5976. Hvala svima još jednom!
Udruga “Sklonište dobrote”

Izvor: 3020