Glas javnosti 04.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

Da se ne zaboravi

Volim se prisjetiti svoga djetinjstva, svoje mladosti i svih divnih trenutaka koji me vežu za moje selo Lopatinec. Bilo je siromaštvo ali bilo je radosti, druženja, prijatelja. A čovjek koji ima prijatelje bogat je i zadovoljan. Ali prije svega treba i sam biti prijatelj da bi mogao imati prijatelja. Imali smo zborove, folklor, dramske aktivnosti i mnogo, mnogo zabave. Položila sam i dobila diplomu za čin ispitanog vatrogasca. Nemam sluha ni glasa ali već tada bila sam uspješna u pisanju. Voljela sam i gramatiku zahvaljujući nastavnicima iz hrvatskog jezika.
Tako sam se ovih dana našla na jednoj takvoj priredbi na Sivici. Susjeda i ja pozvane smo od strane gospođe Radmile da budemo njezini gosti. Ona je imala nastup pa smo mi iskoristile vrijeme na svoj način. Posjetile smo jednu dragu obitelj a i dom za starije i nemoćne sv. Ana tu u Sivici. U tom trenutku nije bilo vrijeme za posjete ali je osoblje bilo veoma ljubazno i omogućilo nam da nakratko posjetimo svoje rođake. Iznenadio se i sam ujak jer je posjet bio onako neplanski.
U petnaest sati trebala je početi priredba. Na ulazu primile smo crvene karanfile i našle svoje mjesto u dvorani. Priredba je organizirana u povodu 8. marta, međunarodnog dana žena. Mladi voditelji Luka i Paula u prekrasnim narodnim nošnjama otvorili su početak priredbe. Dvorana se popunila i toplo smo pozdravili te vrijedne ljude koji su se pripremali da razvesele svoje sumještane a i nas goste jer bilo nas je još izvana. Kao što je nas dovela Radmila tako su i neki drugi doveli svoje drage ljude. Zbor, folklor, igrokazi... Sve je to za srce i dušu. Zato treba njegovati da se to sve ne zaboravi. Ispunili su nas radošću, zadovoljstvom, smijehom. Svi su bili jako dobri. Puno su vremena i odricanja uložili u taj svoj program. Ali to su ujedno i trenuci opuštanja, druženja i radosti. Oduševili su mještane, nas a ja vjerujem da mogu i šire, jer oni to zaslužuju. Bravo i hvala na ugodno provedenom vremenu. Radmila se morala vratiti na posao a i mi s njime svojim domovima. Kišica je sipila ali nije omela naše dobro raspoloženje. Hvala i Radmili na pozivu.
Marija Sklepić

Izvor: 3022