Glas javnosti 11.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

Drugačiji svijet

Autizam? Autisti? Kad se to ne događa nama sve je to za nas iza, negdje daleko, negdje drugdje. Još nedugo mnogi koji su se susreli s autizmom u svojoj obitelji sve su to najčešće proživljavali iza četiri zida, nosili svoju patnju i bol sami, daleko od svih. A tada su se roditelji otvorili i svoju patnju podijelili s drugima. Shvatili su da nisu sami i da njihovu sudbinu dijele i mnogi drugi ljudi.
Tako je 2009. godine osnovana Udruga POGLED. Nastala je iz potrebe roditelja kojima je potrebna psihološka, emocionalna, edukacijska i socijalna pomoć. Cilj te udruge je da se unaprijedi kvaliteta života potrebitih, njihovih roditelja, prijatejla... Organiziraju se humanitarni koncerti, mnoge kreativnosti i radionice, plivanje, rehabilitacijsko jahanje, druženje... Djeca se osjećaju bolje, roditelji opuštenije...
I na Uskrsni ponedjeljak održan je humanitarni koncert u Centru za kulturu u Čakovcu. Mnogi glazbenici rado se odazivaju takvim koncertima. Mislim da ih osmijeh na licu djeteta, razdraganost onih zbog kojih su tu motivira i veseli. U utorak 2. travnja obilježen je dan autizma.
Mediji su to dobro popratili. Plavi baloni i plavo osvijetljene neke zgrade sve su to simboli autizma. A mi budimo tolerantni i u susretu s njima, s njihovim najbližima iskažimo svoju ljubav, blagost, dobro srce... Bog ih ljubi i štiti na njihovim životnim putevima. Nisu sami, nisu zaboravljeni iako su drugačiji.
Marija Sklepić

Izvor: 3024