Glas javnosti 21.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

Dvorska luda u Općini Goričan?

Odlukom Vlade RH o raspisivanju izbora, raspuštena su s danom 18.04.2013.g. sva općinska vijeća u Hrvatskoj, odnosno s tim danom je prestao i mandat svim predsjednicima općinskih vijeća koji od tada postaju obični građani, neki uvaženi, a neki neuvaženi.
Zato tražimo da se i u Goričanu poštuje ta odluka Vlade u bivšim općinskim strukturama vlasti u Goričanu, odnosno da bivši predsjednik općinskog vijeća Robert Katanec, ne glumi da je i dalje predsjednik općinskog vijeća Goričan.
Svjedoci smo da tako on u tom svojstvu sudjeluje u izbornim promidžbama načelnika Općine Moharića ; prvosvibanjska budnica, otvaranje objekata svlačionice NK Trnave, proslava 125.godišnjice DVD Goričan za dan sv. Florijana- uz plaćanje klape Cambi 20.000,00 kuna nakon što su svi uvaženi gosti vatrogasaca otišli.
Sve su to predizborne aktivnosti koji plaćaju svi stanovnici općine Goričan iz Proračuna, a koje protuzakonito koristi i Katanec i Moharić. U doba krize, dok mještani nemaju za kruh, oni rade stranačke fešte i nemilice troše, ne svoj novac kao ostale stranke za izbore, već novac svih stanovnika Goričana. Očito se Katancu toliko svidjela vlast da misli da će ostati doživotni predsjednik općinskog vijeća, ili je namagarčen i opet ispao samo dvorska luda načelnika Moharića.
(P.S.: podaci da sudjeluje u tim manifestacijama kao predsjednik općinskog vijeća su službeno objavljeni na općinskim stranicama www.gorican.hr)
HDZ Goričan

Izvor: 3030